Infraestructures i serveis

Endesa destinarà 37 milions a millorar el subministrament

La filial E-distribución eleva fins a un total de 95 milions el pressupost del pla fins al 2023, comptant-hi el manteniment

Endesa, a través de la seva filial, E-distribución, destinarà gairebé 37 milions d’euros en el període 2021-2023 a millores en la xarxa elèctrica de les comarques gironines, sobretot per incrementar la qualitat del subministrament dels abonats.

En total, el pla d’inversions triennal preveu una assignació de 95 milions, comptant-hi el manteniment i la despesa ordinària, però és una xifra que la companyia ha elevat un 15% respecte a la planificació inicialment dissenyada l’any passat. Aleshores havien pressupostat 82,5 milions.

Un dels eixos de l’estratègia d’Endesa és utilitzar les eines que proporciona la digitalització per automatitzar la xarxa. Es destinaran al voltant de 18,5 milions d’euros a l’automatització de la xarxa de mitjana tensió i la instal·lació de telecomandaments a la demarcació per reduir el temps de restabliment del servei elèctric en cas d’incidència, ja que permeten fer maniobres a distància per dur a terme les primeres operacions i escurçar així el període de reposició del subministrament fins a un 20%.

També destinaran 2,8 milions a sensors per als centres de transformació, que permeten observar l’evolució de paràmetres com ara tensions i temperatures, controlar el seu correcte funcionament i aconseguir una gestió digital preventiva i predictiva d’aquests actius. I 15,3 milions més es destinaran a reforçar i ampliar la xarxa d’alta i mitjana tensió, incloent-hi la modernització de subestacions amb la instal·lació de sistemes de comunicació per a la seva gestió integrada i la posada en marxa de nous transformadors. A més, E-distribución pretén enfortir la infraestructura existent de línies de mitjana tensió per reforçar la resiliència de la xarxa, especialment davant fenòmens meteorològics adversos, que són cada vegada més freqüents, per fer de les xarxes passives d’electricitat convencional unes infraestructures més “actives”, destaca el director general d’infraestructures i xarxes d’Endesa, José Manuel Revuelta.

275 nous llocs de treball

Per materialitzar les modernitzacions i millores, la companyia preveu generar a la demarcació uns 275 llocs de treball indirectes associats a l’execució de les inversions que fan referència a la millora de la qualitat, una activitat que canalitzaran a través de diferents contractistes.

LA XIFRA

275
llocs de treball
indirectes associats a l’execució de les inversions preveu generar la companyia fins al 2023.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona