Infraestructures i serveis

Llum verd al nou servei de recollida de deixalles d’Olot

S’inicia el procediment per a una nova adjudicació perquè l’actual s’acaba després de deu anys

Servirà per implantar el sistema de contenidors tancats

L’Ajuntament d’Olot ha esgotat després de deu anys i de les pròrrogues pertinents la concessió del servei de recollida de deixalles i neteja viària i ahir el ple va donar llum verd a l’inici del procés per posar-ne a licitació una de nova, amb els vots favorables de l’equip de govern de Junts, el contrari del PSC i l’abstenció de la CUP i d’ERC.

El regidor de Medi Ambient, Eudald Sellabona, va donar alguns detalls del nou plec que estan preparant amb els informes propis previs i els de cinc empreses del sector. Sellabona va explicar que facilitarà la transició progressiva cap al nou model de recollida consensuat a tota la comarca, amb contenidors tancats i control personalitzat. A més, hi va afegir, ha d’incloure més rutes per incrementar la freqüència i la capacitat de recollida i la racionalització de les àrees de contenidors amb la dotació de contenidors de fracció paper a totes les àrees. Finalment, entre d’altres aspectes, Sellabona va informar que el nou plec haurà de recollir un increment del 40% del personal que es dedica al servei de recollida i també maquinària de nova generació i més personal per a la viària.

Lluís Riera (CUP) va recordar l’aposta que el seu grup ha fet sempre per municipalitzar els serveis, entre altres coses i segons ell per no perdre capacitat d’adaptació del servei i més control i capacitat de regulació d’aquest. Josep Guix (PSC) va criticar l’increment de la càrrega fiscal que inclouen els estudis, del 6% el 2022 i el 6% més l’any següent. A més, va mostrar la seva oposició al nou sistema de contenidors tancats que s’implantarà a tota la ciutat.

Anna Barnadas (ERC) va dir que defensava el sistema de recollida per l’acord que hi ha a la comarca i en l’àmbit tècnic, però va recordar que n’hi ha que han demostrat ser molt eficients, com el porta a porta. Barnadas va apostar per millorar la recollida selectiva i per un sistema de pagament per generació.

LA XIFRA

40%
és el percentatge
del qual cal incrementar el personal destinat al servei de recollida de deixalles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona