Serveis

Baix Llobregat

Polítics que fan de conserges a Pallejà

El govern local estableix un sistema de torns per obrir el casal de la gent gran durant els caps de setmana d'agost

La necessitat dels avis i les dificultats econòmiques són les claus d'una decisió de caràcter impulsiu

Tot i haver rebut la trucadad'altres alcaldes, Ismael Àlvarez creu que “no suposa gaire esforç”

Els avis de Pallejà tindran durant els caps de setmana del mes d'agost una companyia molt més il·lustre del que és habitual. L'alcalde en persona, Ismael Álvarez (CiU), així com els altres vuit membres del govern local –hi ha un pacte amb el Partit pel Desenvolupament de Fontpineda i Ja Pallejà–, han establert un sistema de torns per obrir i tancar l'equipament durant aquests dies, i per atendre qualsevol necessitat de la gent gran que hi vagi assistint. “Ho vam decidir durant un sopar el 28 de juliol. Vam veure que érem nou persones i que ja teníem el problema solucionat”, explica el tinent d'alcalde de Serveis Municipals i Comerç, Josep Llop, que referma el caràcter impulsiu de la decisió i la defineix com “un cop de geni”. Aquell dia hi havia hagut un ple municipal mogut, amb protestes dels avis i una moció del principal grup de l'oposició, Entesa per Pallejà. La tranquil·litat política bé valia un sacrifici que, en paraules d'Ismael Àlvarez, “tampoc no suposa un gran esforç”.

L'alcalde i el segon tinent d'alcalde, ahir, acompanyaven el regidor d'Ensenyament i Esports, Jaume Boronat, que era el responsable del primer torn. “Com que som nou persones, fins i tot obrirem el primer cap de setembre”, comenta Llop, que afegeix que “aquesta és una bona oportunitat per escoltar un col·lectiu que sempre ens sol traslladar moltes coses del poble”. De moment, ahir, el Manuel ja els va assenyalar la necessitat d'ampliar l'hort que hi ha al mateix terreny.

Per ells, no desaparèixer per vacances sol ser una cosa habitual, atès que Àlvarez reconeix que no ha marxat mai “més de quinze dies”, i confien a continuar donant-se suport fins al final. “Per alguna cosa la primera tinenta d'alcalde [Luz Castillo] s'ha agafat els dies lliures ara”, explicita, i alhora explica per què li és tan còmode portar a terme aquesta tasca ocasional: “Tots els avis que hi ha m'han vist créixer, i la nostra relació va més enllà que una relació consistori-casal”. Tot i això, reconeix haver rebut la trucada d'altres alcaldes, estranyats.

Pallejà es troba enmig d'un pla de sanejament econòmic i, per això, aquest any era més complicat lligar les substitucions perquè el casal pogués obrir cada dia. “A l'agost només hi ha una persona treballant-hi, i posar-ne una altra els caps de setmana era inviable tant pel cost de les hores extres com per la conciliació de la vida laboral i familiar”, apunta l'alcalde. La solució de lliurar les claus a un avi responsable, que també es va negociar, tampoc no va reeixir, perquè ningú s'hi volia comprometre a canvi de res, i havia de conservar la possibilitat d'anar-se'n de vacances; aquesta, doncs, era l'única via perquè el servei no s'interrompés.

“Ja estem preparats per jugar al dòmino i a la petanca, i ens hi fumeran una pallissa”, comenta Llop, que creu que la felicitat de la gent gran s'ho val. El Fernando els explica per què és tan important disposar d'aquest servei: “Sóc vidu i hauria anat al bar, però quan no demanes res, ja et diuen alguna cosa”. El Narciso també està molt agraït: “Són ells els que han de començar a donar exemple. És tot un detall”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona