Serveis

El parquímetre de Salou es podrà pagar des del cotxe

Una nova app permet pagar les zones blaves de Salou a través del mòbil pel temps real d'estacionament

El sistema, pioner a la demarcació, s'ha implantat a Salou i a l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de Salou va presentar ahir Eysamobile, una nova aplicació per als telèfons mòbils per pagar l'estacionament dels vehicles en zones blaves de manera ràpida. El principal avantatge és que l'usuari només haurà de pagar pel temps real d'estacionament. El sistema telemàtic que s'estrena aquests dies s'aplicarà als 72 parquímetres de totes les zones blaves de Salou.

L'usuari tan sols haurà de descarregar l'app des del seu dispositiu mòbil smartphone, s'haurà de donar d'alta com a usuari indicant les seves dades personals, les del seu vehicle i les d'un sistema vàlid de pagament (targeta de crèdit o PayPal). L'aplicació desenvolupada per l'empresa concessionària Eysa Mobile “és un sistema més ràpid, més barat i més còmode”, va explicar el regidor de Mobilitat, Marc Montagut.

L'aplicació és més ràpida perquè permet aparcar a les zones regulades sense haver d'anar al parquímetre o haver de tornar al vehicle per deixar el comprovant d'estacionament. Montagut va destacar que “resulta més barat perquè l'usuari només haurà de pagar pel temps real d'aparcament. I, si marxes abans d'hora, podràs recuperar els diners que no hagis utilitzat”. Un altre avantatge és que no caldrà sortir del cotxe per treure el tiquet d'estacionament ni preocupar-se pel canvi.

El conductor podrà consultar quant de temps li queda d'aparcament. En qualsevol cas, el mòbil li enviarà una alerta per informar-lo de quan finalitza. L'usuari allargarà el temps d'estacionament sense necessitat de tornar al parquímetre a treure un nou tiquet ni haver-lo de deixar al cotxe. Amb aquesta nova app, Salou se suma al concepte de smart city en l'àmbit de la mobilitat.

LA FRASE

És un sistema més ràpid, més barat i més còmode per a l'usuari
Marc Montagut
regidor de mobilitat de l'AJUNTAMENT DE SALOU

LA XIFRA

72
parquímetres
de Salou funcionaran amb la nova aplicació Eysamobile.

Una app per als comerços d'Altafulla

La regidoria de Comerç de l'Ajuntament d'Altafulla i la policia local van presentar ahir l'aplicació DragAlert, un dispositiu de recursos per als comerços que té comunicació directa amb els agents de seguretat. Es tracta d'una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes Android per poder demanar ajuda en cas d'urgència.

L'aplicació disposa d'un botó virtual en forma de barret de policia que, en activar-lo, genera un senyal d'emergència a la central de policia local o al telèfon mòbil de la patrulla indicant la ubicació de la persona que està demanant ajuda.

El regidor de Comerç d'Altafulla, Jaume Sánchez, va destacar “la bona acollida que ha tingut la iniciativa entre els comerciants, ja que, de moment, s'hi ha sumat més del 80% dels establiments”. El servei, que és gratuït i pioner a la demarcació, dóna cobertura als comerços, empreses i persones grans, i no pretén substituir cap connexió a una central d'alarmes.

D'altra banda, la policia local estudia ampliar el servei a través de Whatsapp a diferents punts d'Altafulla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona