Serveis

Calafell vol reservar espais per als gossos a les platges

Estiuejants i propietaris d'animals recullen firmes a través de les xarxes socials per aconseguir l'accés dels cans a les zones de bany

Seran espais tancats on podran córrer i jugar lliurement

El nou govern municipal de Calafell estudia crear zones tancades per als gossos a les platges del municipi en resposta a la demanda d'estiuejants i propietaris d'animals, que han engegant una campanya de recollida de firmes a través de les xarxes socials i ja n'han recollit més de 700. En cap cas la mesura suposarà el lliure accés dels cans a les zones de bany, segons assenyala l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré. “Seran zones tancades i restringides on els gossos puguin estar lliurement però sense molestar la resta d'usuaris de la platja”, ha assegurat l'alcalde en declaracions a aquest diari.

Campanya a les xarxes

La campanya a través de les xarxes socials per demanar l'accés dels gossos a les platges la va impulsar Eulàlia Massuet Torrus, una veïna de Calafell propietària de gossos, que ja ha rebut el suport de més de 700 persones, entre les quals, el mateix alcalde, que va ser un dels primers a signar la petició. “Serà un plaer complir aquesta petició, ja que ho portem en el programa electoral. Jo no tinc gos, però entenc que cal un espai on corrin, saltin i juguin. Cap lloc millor que la platja”, va assenyalar l'alcalde en l'apunt que va penjar quan va signar en suport de la iniciativa veïnal.

L'Ajuntament ja ha encarregat un estudi als tècnics municipals de Medi Ambient perquè determinin quines modificacions s'haurien de fer a la normativa per poder permetre aquesta activitat.

Reaccions contràries

La ràpida resposta del consistori a la petició dels veïns ha provocat les primeres reaccions de preocupació de sectors contraris a la mesura. L'associació de comerciants i empresaris Forum ha expressat el seu malestar i ha advertit que la decisió municipal podria suposar la pèrdua de la bandera blava, guardó que ostenten les tres platges del municipi. Els criteris que estableix la Fundació Europea del Medi Ambient, òrgan que concedeix anualment les banderes blaves, no parla en cap cas de prohibició de l'accés d'animals domèstics a les platges, sinó d'accés restringit i “sota un estricte control”.

Perilla la bandera blava?

En aquest sentit, l'alcalde de Calafell assegura que tothom pot estar tranquil perquè en cap cas es posarà en risc la bandera blava. “Si convé estudiarem altres llocs alternatius”, assegura Ramon Ferré. No obstant això, l'alcalde de Calafell creu que les institucions que atorguen aquests guardons haurien de valorar com a positiu que un municipi delimiti i tanqui una zona a les platges per als gossos. “És l'única manera de regular una pràctica cada vegada més estesa”, afirma l'alcalde.

Ramon Ferré no descarta la possibilitat de proposar a l'Ajuntament del Vendrell la creació d'un espai comú per als gossos a la platja. En aquest sentit, recorda que la platja de le Madrigueres, en el terme del Vendrell, seria un “lloc indicat”. Igualment, l'Ajuntament estudia habilitar espais tancats per als gossos en els parcs públics.

LA FRASE

Jo no tinc gos, però entenc que cal un espai on corrin, saltin i juguin. Cap lloc millor que la platja
Ramon Ferré
ALCALDE DE CALAFELL (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER