Serveis

Veïns i empresaris volen solucions al tancament del pas de barca de Miravet

El servei fa nou mesos que està tancat a causa d'una avaria i de problemes administratius

El sector serveis lamenta la davallada de turistes

El poble de Miravet està vivint l'estiu més peculiar de les darreres dècades. Per primera vegada des que es recorda al municipi, l'emblemàtic pas de barca,
que comunica la carretera C-12 amb el nucli urbà, no està operatiu a causa d'una avaria i de diversos problemes administratius. La supressió del servei, gestionat per l'Ajuntament, es remunta al novembre, quan la barca, suportada per dos llaguts, va ser treta fora del riu i es va detectar que presentava una esquerda. A partir d'aquell moment, entre l'elevat preu dels treballs necessaris i els entrebancs administratius lligats a la reparació, la barca s'ha hagut de quedar paralitzada en una de les riberes.

Tot i que el projecte per restaurar-la, que ascendeix a 60.000 euros, va ser aprovat pel ple de la corporació fa dues setmanes, els veïns i els empresaris de la localitat lamenten que s'hagi arribat a aquesta situació. I més tenint en compte que l'avaria ha acabat afectant la temporada d'estiu, la més important per al gros de les petites empreses del poble, dedicades al sector serveis. Un dels empresaris més rellevants, el terrissaire Ferran Segarra, reconeix que el tancament del servei “ha reduït el trànsit de gent al poble i ha afectat els ingressos de les empreses”.

L'hostalera Cinta Artigues, responsable del restaurant Molí de Xim, afegeix que ha detectat un 20% menys de reserves durant el mes de juliol respecte a altres anys. “Potser no és a causa del tancament del pas de la barca, però és cert que al juliol hi ha hagut menys moviment de gent”, conclou.

El responsable del punt d'informació i de les visites al castell, Aureli Monge, coincideix amb la visió dels empresaris i afirma que “caldria haver millorat la senyalització per tal que els turistes no es perdessin intentant arribar
al poble fent la volta per Móra d'Ebre”. Monge critica que no s'ha informat convenientment al respecte del tancament del servei.

Per la seva banda, el primer edil de Miravet, Toni Borrell, lamenta la situació però explica que “ha estat tot producte d'una sèrie d'entrebancs administratius” alhora que defensa que “sí que s'ha informat de la situació abans de l'estiu”.

LA FRASE

El tancament del pas de la barca ha reduït el trànsit de gent al poble i els ingressos de les empreses
Ferran Segarra
TERRISSAIRE DE MIRAVET

Una manera única de creuar el riu

El pas de barca de Miravet és alguna cosa més que un senzill sistema de transport. És tracta de l'únic servei que es conserva a tota la conca de l'Ebre que permet creuar el riu mitjançant una barca sense motor, amb mecanismes totalment manuals com es feia segles enrere. El pas de barca permet tant el trasllat de persones com de vehicles que, d'aquesta manera, s'estalvien fer una volta d'uns vint quilòmetres per Móra d'Ebre per tal d'accedir a Miravet. La barca es compon de dos llaguts, un dels quals és el que ha presentat l'avaria, i d'una plataforma on se situen els cotxes o les motos que volen creuar. La majoria de turistes que s'apropa a la localitat ho fa, a més de per visitar el nucli urbà, per viure l'experiència de creuar el riu amb la barca. Sens dubte, és un dels grans atractius per als turistes,que, aquest any, s'han trobat que el servei està avariat i no han pogut travessar el riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona