Serveis

Roses controla el fondeig a les cales del municipi

L'Ajuntament ha comprat una barca per portar el control dels set “camps de boies” que s'han instal·lat

Són a Canyelles Petites, Bonifaci, Almadrava, Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jóncols

L'Ajuntament de Roses vol controlar el fondeig a les cales del municipi. I per això l'empresa municipal del port ha adquirit una embarcació que durà a terme el control de les 187 boies que s'han instal·lat però també s'encarregarà del barqueig a terra dels navegants que usin aquest nou sistema de fondeig de Roses, implantat en compliment de les recentment renovades lleis de costes i de navegació marítima.

L'alcaldessa, Montse Mindan, va presidir el “bateig” de la nova embarcació i va explicar que aquest estiu s'han instal·lat els anomenats “camps de boies”, amb els quals s'han regulat els punts de fondeig que els navegants poden usar pagant un lloguer. En total s'han instal·lat 187 boies repartides en set camps de boies a Canyelles Petites, Bonifaci, l'Almadrava, Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jóncols, la major part de les quals, a les tres cales urbanes. A cada lloc, els espais de fondeig s'han adaptat i s'han dimensionat en funció de les característiques de la cala.

El sistema funciona des de finals del mes de juny, moment en què l'empresa municipal Port de Roses SA es va fer càrrec de la instal·lació i gestió del nou servei de fondeig destinat a satisfer la demanda de les embarcacions que naveguen pel litoral rosinc.

L'embarcació

La nova embarcació que s'ha incorporat al servei té 7,30 metres d'eslora, està dotada d'un motor de 200 cv de potència i inclou l'equipament necessari en matèria de seguretat i comunicacions per atendre les funcions que ha de fer. Tota la gestió i informació sobre els serveis portuaris, amarratges i fondejos, reserves i venda de drets preferents d'ús, es desenvolupen a les oficines del port i a través del lloc web de l'empresa pública Port de Roses (www.portroses.com).

Actualment la societat municipal Port de Roses SA està formada per una plantilla fixa de 13 llocs de treball i en temporada d'estiu aquesta plantilla arriba a les 24 persones.

LA XIFRA

187
boies
en set punts del municipi ha instal·lat l'Ajuntament de Roses a les cales per controlar el fondeig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona