Serveis

Els sindicats denuncien que “la inseguretat” es manté a la xarxa de rodalies

Defensen que després de cinc anys del traspàs encara no hi ha procediments “àgils”

Un passatger va arrencar una orella al revisor en un tren de l'R3

Els sindicats de Renfe de Barcelona van denunciar ahir les “precàries condicions de seguretat en què” al seu parer es treballa a la xarxa de rodalies després que la setmana passada un passatger sense bitllet va arrencar el lòbul de l'orella a un interventor de la línia R3 de Barcelona a Puigcerdà, a l'estació de Mollet Santa Rosa.

Els treballadors de Renfe van assegurar en la nota feta pública ahir que, “una vegada més, es posa de manifest la manca de procediments eficaços per a una ràpida resposta d'aquest tipus d'accions per part dels Mossos d'Esquadra, les diferents policies municipals o les companyies de seguretat privades contractades per Renfe”.“Fa gairebé cinc anys que es va fer la transferència de rodalies de l'Estat a la Generalitat i, després de diverses reunions amb els responsables del Departament de Territori i Sostenibilitat, la Brigada de Transports dels Mossos d'Esquadra i la Direcció de Rodalies de Catalunya del Grup Renfe encara es segueix sense tenir uns procediments definits i àgils per atendre amb plenes garanties les situacions d'inseguretat de tota la xarxa de rodalies de Catalunya”, van denunciar els treballadors.

Els sindicats van alertar de “les condicions precàries de seguretat en les quals els treballadors han de fer la seva feina, exposats a insults continuats i agressions físiques”. A més, van assenyalar “el deteriorament del servei prestat als viatgers”, que també es veuen exposats a “intimidacions, actes vandàlics i robatoris”. Per tot plegat, van reclamar més inversió en trens i infraestructures de la xarxa de rodalies a Catalunya i mesures com “procediments àgils dels Mossos d'Esquadra, més presència de seguretat en trens i estacions, incrementar la plantilla d'interventors i personal comercial, tancar i millorar les instal·lacions de totes les estacions de rodalies i circuits tancats de televisió”.

LA FRASE

Els passatgers també es veuen exposats a intimidacions, actes vandàlics i robatoris
Comunicat dels sindicats de Renfe

Busquen l'agressor

Els Mossos busquen el passatger que va arrencar el lòbul d'una mossegada a l'interventor que el va sorprendre viatjant sense bitllet el dia 22. Segons fonts policials, el viatger es va abalançar sobre l'interventor quan aquest li va demanar el bitllet i li va mossegar l'orella fins a arrencar-la-hi, fet que va obligar a sotmetre'l a una intervenció quirúrgica de reconstrucció a l'Hospital de Mollet. L'agressor va aconseguir fugir abans de l'arribada dels Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona