Serveis

El consistori de Lloret es farà càrrec de la gestió de la piscina

L'alcalde aposta per unificar instal·lacions esportives sota un mateix paraigua, a l'estil del que fa el GEiEG a Girona

Actualment la piscina té 1.450 socis, una xifra insuficient per mantenir-la

L'Ajuntament de Lloret de Mar es farà càrrec molt probablement de la gestió de la piscina quan les empreses que la porten ara, Sportise i Clece, deixin definitivament les instal·lacions. L'Ajuntament ja va acceptar en la junta de govern del mes de maig la resolució del conveni amb les empreses, ja que no podien assumir el cost de manteniment de les instal·lacions amb la xifra de socis que la piscina té actualment, que volta els 1.400 (per anar mínimament bé en caldrien 2.000). Sportise i Clece van perdre-hi l'any passat 512.431 euros (sense comptar l'amortització tècnica), quan havien previst que el compte d'explotació negatiu seria de “només 319.015 euros”.

L'alcalde, Jaume Dulsat, considera que no queden gaires més opcions de gestió, però, a banda, ja veu bé que se'n faci càrrec l'Ajuntament directament. Dulsat considera que una de les possibles mesures per impulsar l'equipament, que va definir com un “Ferrari”, seria promoure alguna mena d'abonament que inclogués diversos equipaments, atès que la piscina està al costat de les pistes d'atletisme i a prop d'altres equipaments esportius. La zona d'influència de Lloret té prou massa de població per impulsar un club més semblant al CN Banyoles o el GEiEG, salvant les distàncies. “Volem treballar en la línia d'unificar, de pagar una quota per tenir diferents equipaments, com la piscina, les pistes d'atletisme, el pavelló... hem de ser capaços de crear el sentiment de pertinença esportiu”, considera l'alcalde de Lloret.

Pel que fa a les pèrdues que han tingut les empreses gestores, Jaume Dulsat va assegurar que no se n'haurà de fer càrrec el consistori.

LA FRASE

Hauríem de ser capaços de crear el sentiment de pertinença esportiu
Jaume Dulsat
alcalde de lloret de mar

Unes previsions massa optimistes

Quan van acceptar la gestió de la piscina, que es va inaugurar el 15 de gener del 2014, Sportise i Clece havien calculat que, a partir del segon any, ja començarien a guanyar diners –98.182 euros el 2015 i fins a 874.274 el 2018–. La realitat ha desmentit les previsions dels gestors, que reconeixen ara que, segons la tendència del 2014, les pèrdues d'explotació del 2015 serien de 359.649 euros. Fins que no hi hagi un nou gestor, la UTE continua fent-se càrrec del funcionament de la instal·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona