Serveis

Sabadell, Granollers i Mataró volen el tren orbital

Els alcaldes dels tres municipis van coincidir a reclamar aquesta infraestructura

La demanda es va fer ahir en la presentació del nou servei de bus exprés que unirà aquestes tres capitals

Clam unànime perquè es materialitzi el projecte del tren orbital. Els alcaldes de Mataró, David Bote (PSC); Granollers, Josep Mayoral (PSC), i Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), van tornar a reclamar aquesta infraestructura ferroviària que ha de servir per unir aquests tres municipis, juntament amb Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Terrassa i Martorell, sense haver de passar per Barcelona. “Cal seguir avançant en aquesta línia”, van coincidir a afirmar els tres alcaldes. En aquest sentit, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va recollir el guant dels alcaldes i va mostrar el compromís “total i absolut” per poder tirar endavant el tren orbital. Font, però, va recordar que “aquest és un projecte que ha de redactar i executar el Ministeri de Foment, com a màxim responsable que n'és”. No obstant això, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat es va mostrar disposat a acordar amb els municipis afectats l'estudi informatiu del traçat de la infraestructura ferroviària.

La línia de bus exprés

Aquesta reclamació es va fer ahir durant la presentació en societat d'un altre servei de caràcter orbital: la línia d'autobús exprés que a partir del 14 de setembre enllaçarà Mataró, Granollers i Sabadell.

“Connectar les ciutats i el territori és una bona manera de generar oportunitats i riquesa”, va manifestar l'alcalde de Mataró, David Bote, que va assegurar que “hi ha ganes que Mataró sigui una ciutat oberta per aprofitar les sinergies i poder crear ocupació”.

Per la seva banda, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, va recordar que “cal reivindicar el transport públic com un dret social imprescindible per a la ciutadania”. Finalment, el batlle de Sabadell, Juli Fernàndez, va subratllar que “aquesta línia d'autobús dóna resposta a les necessitats dels ciutadans”. Entre d'altres, aquest nou servei d'autobús, batejat com a e13, oferirà 27 expedicions per sentit els dies feiners, i 16 per sentit els dissabtes feiners, diumenges i festius, i doblarà l'oferta actual i la triplicarà en alguns casos, com ara els dies feiners d'agost. Això permetrà comunicar aquestes ciutats amb serveis cada 30 minuts en hora punta. Aquesta nova línia E13 és la primera transversal en l'àmbit de la regió metropolitana de Barcelona i connectarà les tres ciutats amb velocitat comercial alta i més freqüències de pas en hora punta que el servei actual.

Aquesta línia d'autobús dóna resposta a les necessitats dels ciutadans
Juli Fernàndez
Alcalde de Sabadell
Cal reivindicar el transport públic com un dret social imprescindible per a la ciutadania
Josep Mayoral
Alcalde de granollers
Connectar les ciutats i el territori és una bona manera de generar oportunitats i riquesa
David Bote
Alcalde de Mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona