Serveis

Experts en urbanisme faran una estada de set dies a Lloret

Arquitectes d'arreu del món debatran al novembre el model turístic amb empresaris i dirigents de l'Ajuntament i del govern

L'alcalde troba que la iniciativa contribuirà a definir alternatives

Experts mundials en urbanisme passaran una setmana a Lloret de Mar. Pendents de concretar el cartell dels assistents a l'acte, els arquitectes participaran al novembre en una trobada per imaginar el Lloret del futur i debatran el model turístic amb empresaris i dirigents de l'Ajuntament i de la Generalitat. La iniciativa forma part del pla de reconversió turística, que inclou 29 propostes fins al 2020.

En la trobada hi intervindran un mínim de sis especialistes en urbanisme i paisatge que deixaran durant set dies les seves feines per “parlar de la realitat de Lloret”, indiquen fonts de l'organització. L'entitat encarregada dels actes és Habitat Professional Forum (HPF).

L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (CiU), assegura que la trobada d'urbanistes ajudarà a pensar “ models alternatius” de ciutat: “No es pot fer que el model turístic es mengi el model de ciutat. Cal repensar el model de marca de ciutat.”

Dulsat, professor universitari de turisme, diu que la destinació de Lloret té marge de millora. “Hem de pensar la zona de Just Marlès [la Riera], i ho hem de fer entre tots. Hem de pensar en models de pacificació, com s'ha fet amb el passeig Verdaguer [la part interior]. Hi ha moltes mesures per aplicar”, assenyala l'alcalde.

“Això és molt nou”

El replantejament de ciutat i decidir com “ens reconvertim” des del punt de vista d'urbanisme és un dels objectius de l'Ajuntament sorgit del 24 de maig. “Amb el regidor [de Turisme] Joan Gou, parlem de marca de ciutat. Això és molt nou, no només del punt de vista turístic i empresarial”, diu Dulsat.

El pla de reconversió turística és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament, la Generalitat i la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret, que presideix Josep Maria Molist. “El pla és un document fantàstic i que té molt de potencial”, valora Dulsat sobre l'eina en què va participar l'anterior equip de govern (CiU i ERC), encapçalat per Romà Codina.

LA FRASE

No es pot fer que el model turístic es mengi el model de ciutat. Cal repensar el model de marca
Jaume Dulsat
alcalde de lloret (CiU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona