Serveis

Acord a Caldes per tenir un tanatori

El ple va aprovar iniciar l'estudi per valorar la possibilitat de fer-lo mitjançant concessió a una empresa privada

L'Ajuntament de Caldes de Malavella vol que el municipi disposi d'un tanatori i en el darrer ple es va aprovar per unanimitat iniciar l'expedient per valorar la conveniència de fer-lo, mitjançant una concessió privada, en uns terrenys municipals que hi ha al costat del cementiri. Segons va explicar l'alcalde, Salvador Balliu, la iniciativa no generaria cap risc per a les finances del consistori, atès que la fórmula que es busca és mitjançant la cessió de l'espai a una empresa que seria l'encarregada de construir l'equipament i tindria un contracte d'explotació.

En el mateix acord, es va aprovar designar la comissió d'estudi que redactarà la memòria que valorarà els aspectes socials, financers, tècnics i jurídics de l'activitat, la forma d'exercici, els beneficis potencials i els supòsits de cessament de l'activitat. La iniciativa s'ha pres, segons va explicar Balliu, després de detectar la necessitat d'ampliar el servei de cementiri municipal i oferir als veïns de Caldes de Malavella el servei públic de tanatori. “Seria un bon servei per als veïns, que ara han de desplaçar-se fora del poble”, va dir Balliu. L'Ajuntament té uns terrenys al costat del cementiri, on es construiria l'equipament, que tindria uns 250m².

“S'hi farien dues sales de vetlla, una de cerimònies i un garatge, i es trauria a concurs la construcció i explotació”, va exposar l'alcalde de Caldes. Quan hi ha un decés, els veïns de Caldes habitualment es desplacen al tanatori de Girona, i existeix una demanda “més enllà de la simple inhumació del cadàver i els serveis que pot oferir un cementiri”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona