Serveis

Vilajuïga posarà a concurs la gestió del CAT, ara tancat

El nou govern municipal va rescindir el contracte atribuït a finals de l'anterior mandat perquè no era sostenible

L'opció de situar-hi les oficines del Parc Natural del Cap de Creus es descarta

L'Ajuntament de Vilajuïga posarà a concurs la gestió del CAT, un edifici estratègicament situat a l'entrada del poble i a peu de carretera, que es va inaugurar el 2010 però que avui es manté tancat. Quan el nou govern, encapçalat per Joana Cobo (ERC), va arribar a l'alcaldia el maig passat, una de les primeres decisions seves va ser rescindir el contracte que l'anterior govern de Pere Trias (també d'ERC), havia atribuït just abans de les eleccions. “S'havia adjudicat a una cooperativa amb un contracte de lloguer molt baix i, a més, a l'Ajuntament ens tocava pagar l'aigua i l'electricitat, ho vam aturar. L'Ajuntament necessita poder treure un benefici econòmic d'aquesta estructura, i volem posar-ho a concurs abans de final d'any”, diu l'alcaldessa. Cobo explica que va parlar amb els responsables de la cooperativa, Albera Mediterrània, i que es van avenir a la rescissió. Segons Cobo, aquest centre haurà de continuar vinculat a la promoció de productes del territori i haurà de ser un projecte “amb cara i ulls”, però no pot ser a costa de l'Ajuntament.

Tot i que es va considerar situar-hi les oficines del Parc Natural del Cap de Creus, la proposta ha estat descartada. Victòria Riera, directora del parc, admet que es va proposar (actualment són al monestir de Sant Pere de Rodes), però diu que el canvi de lloc no és ni cap prioritat ni cap urgència per al parc, i que, de tota manera, l'opció de situar-se al CAT es va abandonar precisament per la voluntat de l'Ajuntament de posar l'ús del centre a concurs.

L'oposició ho investiga

D'altra banda, l'oposició de Vilajuïga portarà aquesta setmana a un advocat l'expedient sobre el CAT, per aclarir les condicions d'atribució d'aquell contracte. “Volem revisar com és possible que s'adjudiqués, sense publicitat, pocs dies abans de les eleccions, un contracte insostenible per a l'Ajuntament i com es va rescindir al cap de poc de temps”, diu Xavier Llorente, portaveu d'Assemblea per Vilajuïga.

Els CAT, al principi centres d'acolliment turístic, van ser una iniciativa de la Generalitat, (en temps del conseller Josep Huguet); no van acabar de funcionar i es van cedir als ajuntaments. En el cas de Vilajuïga, ha passat a anomenar-se Centre Activitats Territori, però sense trobar el seu encaix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona