Serveis

La Mina s'oposa ara al comissionat de l'aigua de Terrassa

Recorre contra el nomenament i el ple l'amenaça d'anar als tribunals si no dóna informació per liquidar el servei

Creix la tensió entre l'Ajuntament i Aigües de Terrassa, la Mina, per liquidar la concessió del servei a Terrassa, que s'acaba el 2016 i que ha de permetre fer una consulta sobre quin és el model de gestió a partir del gener del 2017. L'últim capítol es va viure en el ple de dijous, entrada la nit, després de saber-se que la Mina presentava un recurs potestatiu de reposició contra el decret de nomenament del comissionat de l'Aigua, Joan Gaya, perquè considera que el perfil i la trajectòria de l'enginyer impliquen “una clara falta d'objectivitat i imparcialitat”.

Segons la Mina, el nomenament vulnera els procediments d'assignació del càrrec, que hauria de recaure en un funcionari de carrera o personal directiu subjecte a concurs públic. Per unanimitat de tots els partits, deixant de banda les preferències sobre el model de gestió futur, van exigir a la companyia que complís les “obligacions” de facilitar informació per liquidar el servei sense posar en dubte que el consistori és el titular del servei. I, en el cas que no ho faci, la moció adverteix la Mina que prendran les decisions jurídiques que calguin per fer-ho possible, segons va deixar clar també l'alcalde, Jordi Ballart.

L'AMI i un ple maratonià

Les vuit hores de ple ordinari, amb més mocions que punts de l'ordre del dia, van fer aflorar de nou alguns temes ja recurrents a la sala els últims mesos. Un d'aquests temes, l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), efectiva des del juliol, va tornar a ser protagonista perquè ERC-MES va demanar saber si se n'era membre de facto i si s'abonava la quota corresponent. Miquel Sàmper (CiU), que va pactar govern amb el PSC després que set dels nou regidors socialistes donessin suport a l'adhesió a l'AMI, va justificar el fet que no es pagui la quota perquè no “se'ls havia exigit” i que s'està a punt de pactar que no se'n generin. CiU va acusar ERC de posar en perill l'adhesió amb la proposta, mentre que el republicà Isaac Albert li va retreure que es justifiqués
un pacte de govern amb l'entrada a l'AMI i que “un cop passat ara tant li faci”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona