Inverteixen 2,5 milions perquè cinc pobles deixin d'abocar aigües brutes al rec del Molí

L'obra de l'ACA permetrà que Colomers, Jafre, Verges, la Tallada d'Empordà i Tor es connectin a la depuradora de l'Escala

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) gastarà més de 2,5 milions d'euros en la construcció de nous connectors de sanejament al Baix Empordà. Es tracta d'una obra llargament reivindicada pels ajuntaments i els veïns, i que permetrà que fins a cinc municipis deixin d'abocar les aigües negres al rec del Molí. El projecte consisteix en la construcció de col·lectors en alta que connectaran el sanejament entre els municipis de Colomers, Jafre, Verges, la Tallada d'Empordà i Tor amb l'estació d'aigües residuals que hi ha a l'Escala.

15,6 quilòmetres de xarxa

L'Agència Catalana de l'Aigua té previst que les obres permetin la canalització de 15,6 quilòmetres de xarxa i un total de sis estacions de bombament. En el projecte de l'obra es preveu que hi hagi un col·lector d'impulsió que portarà les aigües residuals dels municipis de Colomers, Jafre i Verges a un altre centre de bombament de Verges a la Tallada d'Empordà, un altre fins a Tor i, finalment, una impulsió fins a la depuradora de l'Escala.

El projecte està actualment en fase d'exposició pública, i encara no és possible saber quan començaran les obres, ja que hi haurà un període d'al·legacions, tot i que està previst que duraran vuit mesos a partir del moment en què s'iniciïn els treballs. En l'actual projecte es preveu que quedin afectades unes 250 finques de Colomers, Jafre, Verges, la Tallada, Tor, Bellcaire i Albons. Les finques que estan afectades tenen béns i drets que són considerats d'expropiació necessària; és per això que els propietaris tenen fins a la primera setmana de novembre per fer-hi al·legacions. La majoria d'expropiacions són temporals.

Una obra desitjada i consensuada

L'obra que està a punt de començar és un projecte llargament reivindicat a la zona. «És una obra que fa anys que desitjàvem, i que ara ja s'ha fet prioritària perquè hem crescut en nombre d'habitants», assegurava ahir l'alcalde de Colomers, Josep Manel López. «Si volem que la nostra zona funcioni en serveis i turísticament, no hem de permetre que aboquem les aigües negres al rec del Molí perquè acabin desembocant a Sant Martí d'Empúries», argumenta l'alcalde de Colomers.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Verges, Marta Payeró, assegura que és una obra molt consensuada entre els ajuntaments i l'ACA. De fet, a Verges s'hi estan executant les obres al clavegueram per enllaçar les obres previstes per l'ACA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona