Serveis

Castelldefels ha de pagar 800.000 euros pel desgavell de la zona blava

L'Ajuntament evita un judici per les pèrdues que alguns canvis van causar a Valoriza

Es van donar més targetes gratis i es va reduir el nombre de places de pagament

L'Ajuntament de Castelldefels haurà d'indemnitzar amb 800.000 euros l'empresa Valoriza per les pèrdues que li han causat diverses modificacions en la posada en marxa de l'aparcament regulat de la platja. És el pacte a què han arribat el consistori i la concessionària per evitar el contenciós que l'empresa va presentar el desembre del 2014 després dels canvis que el govern anterior, presidit pel PP, va aplicar al funcionament de l'aparcament regulat un cop aquest ja havia entrat en funcionament. L'empresa considerava que aquests canvis els havien suposat unes pèrdues equivalents al cànon de cada any, de 720.000 euros. Valoriza volia que s'anul·lés el cànon del 2013 i el 2014, la qual cosa hauria suposat un cost per a les arques municipals d'1,4 milions d'euros. El conflicte es tanca amb el pagament, a càrrec del consistori, de 800.000 euros.

La implantació de l'aparcament regulat a la platja va ser una de les primeres accions del govern del PP. Es van posar en marxa 5.000 places, repartides entre les blaves del passeig marítim i les verdes dels carrers adjacents, aquestes gratuïtes per als veïns. Segons l'actual alcaldessa, Candela López, “va faltar previsió i diàleg amb veïns i comerciants. S'hauria d'haver posat en marxa per fases i amb una prova pilot”.

Les queixes de veïns i comerciants van motivar, a posteriori, diversos canvis: en comptes de les 2.000 targetes de residents inicials, que eximeixen del pagament de la zona verda, se'n van donar 30.000 –a tots els residents de la ciutat, no només als de la platja–. 33 zones blaves van passar a ser verdes a petició dels veïns i un total de 700 places van veure reduït l'horari de pagament. A més, els parquímetres van deixar de funcionar durant 10 dies perquè no acceptaven pagament amb targeta. Per tot plegat l'empresa va denunciar l'Ajuntament i aquest no podia evitar el contenciós perquè, segons López, l'interventor municipal va signar el conjunt de modificacions. Valoriza no pagarà aquest any el cànon i l'any vinent pagarà 600.000 euros, fins a sumar els 800.000 de la indemnització. Es manté, en canvi, el pagament anual de 100.000 euros per fer millores a la platja.

LA FRASE

Va faltar previsió i diàleg. S'hauria d'haver posat en marxa per fases i amb una prova pilot
Candela López
Alcaldessa de Castelldefels

El servei, a una empresa municipal

R.M.B.

A Castelldefels, dues empreses diferents gestionen les zones blaves del municipi, ja que la de la platja s'ha atorgat a Valoriza fins al 2018 i la del centre està en mans de la Societat d'Aparcaments de Castelldefels (SAC), una empresa municipal. L'actual govern vol que, un cop acabi la concessió, l'aparcament regulat de la platja el gestioni l'empresa pública. “En lloc de potenciar la gestió pública, el govern del PP va preferir la privatització, amb els posteriors maldecaps que hem hagut de suportar”, assegura l'alcaldessa, Candela López. La regidora del PP Sonia Motos ha respost a López, a través de les xarxes socials, que la fórmula del seu partit era la millor perquè el SAC no hagués pogut assumir la inversió d'un milió d'euros necessària per posar en marxa la zona de la platja. “D'aquí a tres anys, la concessió tornarà a mans municipals i haurem obtingut un benefici de dos milions en cànons”, afirma Motos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona