Serveis

La taula per municipalitzar l'aigua a Girona es crearà al gener

El govern de Girona, en mans de CiU, ha fet ja el primer pas per estudiar la municipalització del servei d'aigua, que actualment està en mans de l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter. Aquest primer pas és la convocatòria per constituir la taula que analitzarà les conseqüències de la municipalització, en cas que es decidís tirar-la endavant. La reunió està prevista pel 13 de gener, amb un ordre del dia de tres punts (a més del torn de precs i preguntes). El primer punt és la constitució de la taula; el segon, les accions que haurà de desenvolupar aquesta taula per assolir els seus objectius, i el tercer, la definició del calendari de tasques a desenvolupar.

El regidor de Sostenibilitat de Girona, Carles Ribas, va dir ahir que es convoca la taula per complir el mandat del ple d'estudiar la possibilitat de municipalitzar el servei. Respecte a la posició del govern a favor o en contra d'aquesta municipalització, el regidor no es manifesta, però sí respecte a la importància de la qüestió: “El govern està a favor d'una correcta gestió d'un element tan bàsic i important com l'aigua, i de buscar quina és la millor fórmula de gestió.”

La municipalització de la gestió del servei de l'aigua ha estat damunt la taula de diversos grups municipals des de fa molt temps. La concessió actual acaba d'aquí a cinc anys –finalitza el 31 de desembre del 2020–. Tot i que encara falten cinc anys, el govern de la ciutat i els grups de l'oposició van estar d'acord a estudiar amb temps la conveniència de municipalitzar el servei per fer una valoració acurada dels avantatges i inconvenients que comporta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona