Serveis

Excel·lent ocupació al Pirineu gironí pel pont

Els hotels de muntanya omplen el 80% de les places i les cases rurals, el 90%

Pocs turistes a l'Alt Empordà

Els propietaris dels establiments turístics del Pirineu gironí, repartits entre el Ripollès i la Cerdanya, han acabat molt satisfets després del pont de la Puríssima (i quatre dies seguits de festa). Els hotels de les dues comarques han tancat el llarg cap de setmana amb un 80% d'ocupació, segons declaracions de la portaveu de la Federació d'Hostaleria de Girona, Marina Figueras, a l'agència ACN. A muntanya, les cases rurals han arribat, fins i tot, al 90% d'ocupació.

Els aficionats a l'esquí han aprofitat el primer cap de setmana fort de l'hivern per practicar el seu esport preferit. Les estacions de la Molina, Vallter 2000, Núria i Masella han obert gràcies a la feina dels canons artificials. “Sí que és veritat que la neu és produïda, però la qualitat és molt bona: hi ha ajudat el fet que a la nit s'han registrat temperatures fredes, que l'han mantinguda”, explica la cap de comunicació de l'estació de la Molina, Anna Sirvent. L'estació de la Cerdanya ja ha obert una pista negra i del total de les 61 pistes esquiables, ja es pot baixar en deu (les de la zona central).

L'obertura de les pistes de la Molina i Masella ha ajudat els negocis ceretans. Els visitants han estat, sobretot, catalans. “No hi ha estrangers, sinó famílies d'arreu de les comarques gironines, de Barcelona ciutat o de l'àrea metropolitana”, ha explicat la vicepresidenta de l'Associació d'Hostaleria de la Cerdanya, Núria Vidal, a l'ACN. És un perfil que es manté des de fa uns anys.

A muntanya també els ha anat molt bé a les cases de turisme rurals. “La previsió és que hi hauria un 65% d'ocupació a l'interior, i un 80% a muntanya. Al final, ha sigut un 75% i un 90% respectivament. Estem contents”, resumia ahir Ramon Corominas, el president de l'associació de turisme rural de Girona, que reuneix uns tres-cents establiments.

Un punt de vista molt similar és de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) de Girona. Segons el seu president, Lluís Parera, a la muntanya també han tingut ocupacions del 90%, mentre que a la costa “molts negocis ja han tancat” i el percentatge s'ha acostat al 40% en el millor del casos.

La costa i la ciutat

La Costa Brava no ha estat, doncs, la destinació més triada. A l'Alt Empordà, el president dels hotelers, Lluís Fernàndez, va reconèixer que la meitat dels seus clients provenen de l'Estat francès i que els atemptats de París els han perjudicat. “Diumenge va anar molt bé, amb un 60-65%, la resta ha estat fluixa, cap a un 30-35%.”

Cal recordar també que a la costa molts negocis estan tancats. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de Girona, a la Selva marítima s'ha registrat un 75% d'ocupació, mentre que a la Costa Brava centre ha estat d'un 50%. Als hotels de l'interior, la xifra ha estat d'un 55%.

Finalment, a la ciutat de Girona fan un bon balanç, amb ocupacions de més del 95% (dissabte i diumenge) i d'un “destacable” 86% el dilluns, assenyala el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Josep Carreras. El pont de la Puríssima s'ha saldat amb “un 90-91%” diu el responsable de l'entitat, que té una quarantena d'associats.

LES XIFRES

50
per cent
d'ocupació han registrat els negocis de la Costa Brava centre de la Federació d'Hostaleria de Girona.
90
per cent
d'ocupació hi ha hagut als establiments adherits a l'Associació d'Hostaleria de Girona i radial.

LA FRASE

Estem contents. S'ha augmentat un 10% sobre les reserves fetes. Està claríssim que la gent ha anat a esquiar
Ramon Corominas
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ DE TURISME RURAL DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia