Serveis

Montgat aconsegueix un 75% d'estalvi amb el nou enllumenat públic

La renovació dels punts de llum amb tecnologia LED ha estat decisiva

La renovació total de l'enllumenat públic que s'ha fet a Montgat durant aquest any permetrà un estalvi energètic de prop d'un 75%, segons els responsables municipals. La substitució de tots els punts de llum, uns 2.500, s'ha fet al llarg d'aquest any com a resultat dels canvis en el contracte de subministrament i manteniment de l'enllumenat públic, redactat durant el mandat anterior, que va incloure millores per reduir el consum elèctric.

Els punts de llums existents s'han canviat per llums de tecnologia LED, que s'han ajustat als nivells lumínics que marca la normativa perquè en alguns espais de la ciutat la intensitat de llum era “excessiva”. Durant tot l'any s'han anat fent ajustaments i s'han analitzat els nivells per detectar i corregir deficiències.

Els responsables municipals asseguren que la tecnologia instal·lada permet reduir la contaminació lumínica en punts com ara les façanes d'edificis perquè focalitza i dirigeix els LED cap allà on són necessaris.

Montgat ha estat un dels primers municipis catalans que han apostat per adoptar la tecnologia LED de forma global a tots els carrers i places. De moment, només han quedat fora de la renovació alguns espais com ara els parcs que tenen un contracte de manteniment diferent i on la implantació dels nous punts de llum s'anirà fent gradualment.

LA XIFRA

2.500
punts de llum
s'han instal·lat aquest any a Montgat per renovar la xarxa pública amb bombetes de tecnologia LED.

Una gestió més eficient del sistema

Els canvis han inclòs el sistema de telegestió a tots els quadres elèctrics per controlar remotament tot l'enllumenat públic. D'aquesta manera es podrà saber immediatament quan un sector queda sense llum i atendre la incidència de forma més ràpida. També permetrà ajustar els horaris d'encesa i apagada de l'enllumenat, per reduir la factura elèctrica. El sistema fa que se sàpiga el consum exacte de cada subministrament i es pot comparar amb la quantitat que cobra la companyia elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona