Serveis

L'Ajuntament de Vidreres deixarà de comprar aigua a Caldes a partir de l'abril

El consistori connectarà la canonada del Consorci de la Costa Brava amb la xarxa de Rec Madral

Confia a assumir el servei abans del final del mandat

L'Ajuntament de Vidreres calcula que deixarà de comprar aigua a Caldes de Malavella a partir de l'abril. El consistori ha aprovat de manera definitiva el projecte de l'Artèria Costa Brava i ha posat a licitació, per valor de 491.017,20 euros, la construcció d'una arqueta que connecti la canonada del Consorci de la Costa Brava (CCB) amb la xarxa de l'empresa Rec Madral, que presta el servei de l'aigua al municipi des de fa dècades.

L'obra és la primera fase d'un llarg procés que hauria de desembocar en la municipalització de l'aigua. L'arqueta de connexió és a Llagostera, a tocar de l'arqueta que també abasta Caldes, i estarà feta en tres mesos.

Segons el conveni entre Caldes i Vidreres de l'abril del 2015, el consistori utilitza l'arqueta de Caldes amb el Pasteral i paga peatge per l'aigua rebuda. En els darrers mesos, el consum provinent de la canonada del CCB ha estat d'una mitjana de 600 metres cúbics (amb puntes de 1.000 metres cúbics).

Quan Vidreres ja no depengui de Caldes, començarà la construcció d'una canonada que durà aigua del CCB als dipòsits municipals, darrere el cementiri nou del poble. S'haurà de fer una canonada de deu quilòmetres, paral·lela a la de Rec Madral.

Fase 2: dos milions

Aquesta segona fase està valorada en dos milions d'euros i, segons es va dir en l'últim ple municipal, té l'informe favorable del CCB i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

L'Ajuntament ha escollit una solució per dur la gestió, consensuada en les reunions de la comissió de l'aigua, formada per veïns i representants polítics. L'equip de govern, de CDC, confia a tenir la gestió de l'aigua (ja sigui directament o amb una concessió) abans del final de mandat.

LA FRASE

Garantirem l'aigua al municipi en el futur amb un sistema mixt: dipòsits municipals i canonada del CCB
Francesc Baltrons
regidor de serveis de vidreres i responsable de l'aigua (CDC)

LA XIFRA

491.017
euros
és el preu de posada a licitació de la connexió de la canonada de Rec Madral amb la del Consorci de la Costa Brava.

Baltrons, a Valverde: “No ha entès res”

El regidor de serveis i responsable municipal de l'aigua, Francesc Baltrons, va tenir una dura discussió amb l'edil de Vidreres per Tothom, Elena Valverde, en l'últim ple. La regidora va assenyalar que la connexió amb la canonada del consorci afavoriran la prestadora del servei (Rec Madral), cosa que l'edil va negar. “No ha entès res de res. S'està confonent i està barrejant tots els temes [...] És com si tingués amnèsia.” El regidor va explicar que en una reunió anterior ja li havien explicat els detalls de l'obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona