Serveis

Nou servei de transport a demanda al Solsonès

Sis rutes connecten cada divendres amb autobús o taxi amb la capital de la comarca 35 pobles i nuclis que no tenien transport públic

El preu del servei és d'1,70 euros

El Consell Comarcal del Solsonès, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha posat en marxa un nou servei de transport a demanda. Es tracta d'una proposta que, segons ha explicat la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, té per objectiu que “tots els territoris, tant si són més densos de població com menys, tinguin la possibilitat d'utilitzar els serveis públics en la seva màxima expressió”.

El transport a demanda consta de sis rutes que comuniquen pràcticament tot el Solsonès amb la capital de la comarca. En total, el servei cobreix uns 35 pobles i nuclis de població. El servei de taxi o autobús es du a terme cada divendres, coincidint amb el dia de mercat setmanal a Solsona, i hi ha uns horaris preestablerts que recullen els veïns al matí a la seva població per dur-los a la capital de la comarca i els tornen a casa al migdia. El preu del servei és d'1,70 euros el trajecte i s'ha de reservar amb un dia d'antelació per telèfon o correu electrònic.

Alarcón ha detallat que els usuaris poden utilitzar el servei per fer el que més necessitin, sigui anar al mercat, visitar-se al metge o anar a veure amics i familiars. Segons ella, aquesta modalitat de transport també permet “dotar d'autonomia persones que no en tenen i allargar al màxim la vida a casa seva”. En aquest sentit, explica que en moltes d'aquestes petites poblacions hi viu gent gran que no té cotxe ni carnet de conduir, de manera que aquest servei “afavoreix la seva autoestima i permet mantenir la seva autonomia”.

Una de les usuàries és Nati Masana, que té 74 anys i viu al nucli d'Enfesta –amb una trentena d'habitants–, del municipi de la Molsosa. Aquest petit nucli de població no té transport públic ni tampoc cap botiga o servei. Per això, el desplaçament dels veïns a la capital és imprescindible. La Nati no té cotxe i fins ara se les enginyava per anar a Solsona aprofitant el viatge d'algun veí. Ha rebut amb gran satisfacció el transport a demanda. Cada cop que volia anar a Solsona, ha relatat Masana, “trucava a l'Àngel de cal Pons i em venia a buscar a quarts de deu, però tornava molt d'hora, i jo m'havia de fer uns tips de córrer i si em trobava un conegut no li deia res per no perdre temps”. Ara, en canvi, “tinc temps de sobres, fins i tot per anar a esmorzar”.

L'Ajuntament de la Molsosa també s'alegra molt de la iniciativa. Segons assenyala el regidor de Serveis Socials, Hisenda, Comerç i Turisme, Ferran Miquel, “som un poble sense transport públic i, per tant, hi havia una necessitat real de donar resposta a la gent que no té cap mitjà propi per desplaçar-se”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona