Serveis

Ascensors públics per als veïns del barri del pavelló de Ribes de Freser

Uneixen aquest espai amb el centre del poble, separats per un desnivell considerable

Molts dels veïns són gent gran i a la zona no hi ha comerços

Els veïns del barri del pavelló de Ribes de Freser ja tenen el reivindicat ascensor públic que uneix aquesta zona amb el centre i que els estalvia haver de fer més camí a peu o en vehicle, i sobretot salva l'important desnivell que hi ha entre una zona i l'altra. I això és rellevant, si es té en compte que hi resideix un important col·lectiu de gent gran i que es tracta d'un barri del poble on no hi ha comerços.

Associada a aquesta actuació, l'Ajuntament de Ribes de Freser ha dut a terme l'ampliació del nombre d'aparcaments a l'entorn del pavelló poliesportiu, cosa que feia encara més necessària la instal·lació d'aquest ascensor. La nova infraestructura afavoreix l'accés als carrers Major i de les Eres sense haver d'utilitzar el vehicle i això contribuirà a fer que hi hagi menys trànsit al centre.

L'alcalde, Marc Prat, ha afirmat que espera que aquesta actuació sigui una estratègia clara de regeneració i integració de la trama urbana, sobretot per l'eliminació de barreres arquitectòniques, i que permeti avançar cap al turisme accessible ja que el municipi de Ribes de Freser es vol consolidar com a centre comercial i turístic dins de la vall de Ribes.

L'obra s'ha pogut dur a terme gràcies als ajuts del programa Viure el poble més i de la llei de barris. Es tracta de dos ascensors que tenen una capacitat per a vuit persones cadascun. Un té un recorregut de 14 metres i l'altre de13.

El primer ascensor va des del centre comercial fins al passeig de la Caterineta i es connecta a través d'una passarel·la voladissa per sobre del cremallera, i el segon va des del passeig fins als carrers Girona i Fontalba a través d'uns vials i d'una passarel·la.

El primer ascensor fa dues parades i el segon tres. La parada intermèdia del segon ascensor connecta amb el pavelló municipal d'esports i les places d'aparcament distribuïdes a l'entorn d'aquest equipament.

LA XIFRA

400.000
euros
ha costat la instal·lació dels ascensors, subvencionats pel Feder, la Diputació i l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona