Serveis

Dosrius trasllada la brigada perquè ocupava un lloc il·legal

La Generalitat va denunciar l'Ajuntament perquè el servei municipal estava ubicat en una zona verda, dins d'un hivernacle

Les noves dependències s'han habilitat ara en una nau industrial de lloguer

L'Ajuntament de Dosrius ha hagut de canviar de lloc la brigada municipal perquè l'espai que ocupava, a l'entrada del nucli de Can Massuet del Far, era il·legal. La Generalitat havia obert fins a dos expedients requerint al consistori que traslladés el servei municipal perquè es trobava en una zona qualificada com a verda. L'un perquè l'ús que s'estava donant a la finca era irregular; i l'altre perquè s'hi feien abocaments incontrolats de runa i restes d'obra. A l'espai, que es va condicionar com a seu de la brigada el 2008, s'hi va construir un hivernacle, però en lloc de plantes s'hi guardaven tota mena d'estris i materials de l'àrea de manteniment de l'Ajuntament. El descontrol va fer que el grup municipal de La PAC, aleshores a l'oposició i actualment integrant del govern local, ho denunciés perquè els terrenys s'havien convertit en una mena d'abocador en el qual s'acumulaven piles de deixalles a la intempèrie amb la conseqüent degradació del mateix.

L'alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), explica que tant bon punt es va iniciar el mandat es va trobar sobre la taula els dos requeriments de la Generalitat i la necessitat de trobar una solució urgent per regularitzar una situació que feia massa anys que durava. “Ens donaven quinze dies perquè els donéssim una resposta i vam demanar un ajornament”, recorda l'alcalde. A corre-cuita, l'Ajuntament va decidir obrir un concurs públic per trobar un espai alternatiu que servís de seu definitiva de la brigada i, de manera paral·lela, es va iniciar la neteja i el sanejament de l'entorn de l'hivernacle, d'on es van retirar fins a 86 tones de runa d'obres que es van portar a l'abocador.

Les noves dependències es troben ara al polígon industrial de Can Ribot, al camí del Cementiri, en una nau industrial que disposa de 700 metres quadrats i pel qual l'Ajuntament paga un lloguer de 1.200 euros al mes. Bosch destaca que l'espai funcionarà com a centre logístic en el qual, a banda de traslladar-hi la brigada, que està integrada actualment per una plantilla fixa d'una dotzena de persones, també s'utilitzarà com a magatzem municipal i s'hi centralitzarà tot el material que ara es trobava disgregat en altres locals del municipi. “Hem hagut d'assumir un cost imprevist d'uns 17.000 euros anuals, però com a mínim ja ho tenim tot en regla”, hi afegeix.

El regidor d'Urbanisme, Obres Públiques i Manteniment, Joan Serra (GIR), explica que amb el canvi s'ha guanyat un nou equipament municipal més ben acondicionat, però també s'aprofitarà per fer un inventari acurat i actualitzat de tot el que disposa l'Ajuntament. “La brigada estarà en millors condicions i a nivell logístic serem més eficients”, va subratllar l'alcalde de Dosrius.

LA XIFRA

Hem hagut d'assumir un cost imprevist, però com a mínim ja ho tenim tot en regla
Marc Bosch
alcalde de dosrius
1.200
euros
al més és el que haurà de pagar l'Ajuntament de Dosrius de lloguer per al nou centre logístic.

Un parc públic per a Can Massuet

Un cop traslladat tot el que hi havia a l'hivernacle, el govern municipal, integrat per ERC i els grups independents La PAC i el GIR, té la intenció de desmuntar l'hivernacle i crear un parc públic a l'espai que fins ara ocupava la brigada per als veïns de Can Massuet del Far. El regidor d'Urbanisme, Obres Públiques i Manteniment, Joan Serra, assenyala que del que es tracta ara és de dignificar l'accés principal al veïnat i guanyar una zona d'esbarjo per als residents que viuen a la part baixa del nucli. Tot i que l'Ajuntament mai havia rebut cap queixa de les instal·lacions per part dels que hi viuen a prop, tant Serra com l'alcalde admeten el mal efecte visual que produïen, deixant de banda que l'espai tenia un ús il·legal. Defensen també que l'opció del lloguer és la més adient, ja que l'Ajuntament de Dosrius vol prioritzar la construcció d'altres equipaments al poble. “A part del preu que ens ha ofert el propietari, la nau industrial està molt ben situada i ben equipada per tenir-ho tot en ordre i més controlat”, comenta Bosch. De fet, el nou centre logístic que ja s'ha començat a omplir, disposa de prou espai per fer-hi un menjador per als treballadors, vestuaris i dutxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona