Serveis

Adif posa vigilància privada a l'estació abandonada on es va originar el caos

L'ens admet així, ‘de facto', que és el responsable del manteniment, tot i haver apuntat als Mossos

La policia catalana hi troba documentació personal

L'ens ferroviari estatal que gestiona les vies i instal·lacions de la xarxa de rodalies, Adif, va posar seguretat privada a l'estació abandonada, situada a tocar de la l'Arc del Triomf, que dimarts es va incendiar i va originar un col·lapse en el servei que va afectar uns 100.000 usuaris d'arreu del país . La vigilància es concreta en una patrulla, activa dia i nit, que es mantindrà els pròxims dies i és, de facto, el reconeixement que la responsabilitat de l'estat de les instal·lacions és de l'ens gestor ferroviari, per molt que el seu president, Gonzalo Ferre, apuntés dilluns als Mossos.

Segons van informar a l'agència Efe fonts d'Adif, la presència de la patrulla de seguretat privada, les 24 hores del dia, es mantindrà al llarg dels pròxims dies amb l'objectiu de garantir que ningú entri a la zona i preservar l'espai, ja que els Mossos encara investiguen l'origen de l'incendi. Fonts policials explicaven ahir que al lloc dels fets hi han trobat documentació personal i una càmera de fotos feta malbé, i que continuen cercant indicis que els acostin al perquè de l'origen del foc que va omplir de fum els túnels ferroviaris de Barcelona.

Ferre va afirmar dilluns que el gestor d'infraestructures havia presentat diverses denúncies –l'última, a l'octubre– als Mossos d'Esquadra en què advertia que hi havia persones que es colaven a l'estació abandonada on s'ha originat l'incendi. El conseller d'Interior, Jordi Jané, li va replicar ahir, en declaracions a Catalunya Ràdio, que “no és culpa dels Mossos que hi hagi una estació abandonada amb matalassos, runa i tot tipus d'escombraries”. Segons Jané, Adif tan sols va denunciar als Mossos dues vegades problemes de seguretat en aquesta estació abandonada, una de les quals va ser el 29 de desembre del 2014, per advertir-los que s'havia trencat una porta d'accés.

El conseller, a més, va afirmar que Adif no els va demanar en cap moment que els ajudessin a protegir la seguretat de l'estació abandonada, ja que “la protecció de les infraestructures és responsabilitat del titular de la infraestructura”.

LES FRASES

No és culpa dels Mossos que hi hagi una estació abandonada plena de matalassos i runa
Jordi Jané
Conseller d'Interior
Hi ha una solució als retrets: que ens ho deixin fer a nosaltres
Josep Rull
Conseller de territori i Sostenibilitat

Rull insisteix en el traspàs complet

Mentre que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va retreure a Ferre que s'espolsés la responsabilitat del manteniment i la vigilància de l'estació fantasma de Bifurcació Vilanova, el conseller de Territori, Josep Rull, va insistir que la solució als retrets entre les dues administracions és “que ens ho deixin fer a nosaltres”, i va reclamar, de nou, el traspàs complet de la xarxa de rodalies, ja que ara la Generalitat només gestiona, i amb matisos, el servei, mentre que les vies i estacions continuen en mans de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona