Serveis

L'Auditori dels Caputxins de Figueres estrena les grades

Els operaris les van acabar d'instal·lar ahir i es van fer servir per primer cop en un concert de Tokaji Quartet

Amb les grades retràctils es completa el nou auditori a la ciutat

Figueres ha completat la transformació de l'antic convent dels Caputxins en auditori amb la instal·lació i estrena de les grades retràctils que han de permetre que l'equipament sigui un espai funcional, on es puguin dur a terme diversos tipus d'espectacles i actes. El nou equipament cultural de la ciutat funcionarà a partir d'ara a ple rendiment, tot i que encara s'està duent a terme l'última fase, que ha de servir per convertir l'antic claustre en un espai per fer-hi actes a l'aire lliure.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el regidor de Cultura, Alfons Martínez, i altres membres del govern municipal van visitar ahir l'auditori per veure com ha quedat després d'instal·lar-hi les grades, que han costat a Figueres 198.000 euros, menys del que s'havia pressupostat inicialment.

L'alcaldessa, Marta Felip, va destacar que la ciutat de Figueres pot gaudir a partir d'ara “d'aquest equipament cultural en ple funcionament”. I concretava: “Tot i que fa un any que l'utilitzem, amb aquesta grada retràctil per primera vegada farem un concert amb les butaques acabades.” De fet, les grades es van estrenar ahir mateix, amb l'actuació de Tokaji Quartet.

Aquestes grades retràctils tenen una capacitat per a 112 butaques, més la seixantena de cadires que es poden afegir entre la grada i l'escenari. Per tant, l'Auditori dels Caputxins té una capacitat per a unes 172 persones. Segons va destacar el regidor Alfons Martínez, “unes mides òptimes per fer-hi qualsevol tipus d'esdeveniment, amb les màximes garanties, i reformat amb les últimes tecnologies”. Martínez també va destacar que l'equipament tindrà diverses funcionalitats i que estan “molt i molt satisfets”. En el mateix sentit, Marta Felip assegurava que el govern està “orgullós d'aquesta recuperació de l'edifici del convent de Caputxins”. I parlava també dels objectius acomplerts amb aquesta obra. “Compleix diverses necessitats de la ciutat; per una banda, s'ha recuperat patrimoni arquitectònic, i cal recordar que aquest antic convent va ser magatzem de la brigada, i per l'altra, tenim un nou equipament a la ciutat. Per tant, dues funcions. Però és que també permetrà dinamitzar un barri que és més aviat als afores”, va dir l'alcaldessa de Figueres.

Pel que fa a la fase d'obres que ha de permetre l'ús del claustre lateral, l'alcaldessa va dir que s'està duent a terme i que estan en negociacions amb el ministeri perquè s'ha finançat amb l'1% cultural, però que l'Estat encara no ha liquidat l'import. “Si quedés alguna part per finançar recorreríem al pla de barris del centre històric”, va assegurar l'alcaldessa de Figueres.

LES XIFRES

112
butaques
té la grada retràctil que s'ha instal·lat a l'Auditori dels Caputxins de Figueres aquesta setmana.
198.000
euros
ha costat finalment la grada, que s'havia valorat en prop de 300.000 euros. Permetrà un espai funcional.
1%
cultural
ha servit per pagar l'equipament, però l'Estat encara no ha liquidat l'import a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona