Serveis

Uns 250.000 viatges en bus amb la targeta infantil a l'àrea de Girona el 2015

L'ATM de Girona va emetre l'any passat quasi 1.200 noves unitats d'aquest títol que permet als menors de 4 a 12 anys viatjar gratuïtament

El seu ús va augmentar un 12,6% respecte al 2014

Gairebé un quart de milió de les validacions que es van fer amb targetes multiviatge als busos de la xarxa de l'àrea gironina l'any passat van ser amb la T-12, el títol de transport que permet als menors de 4 a 12 anys viatjar gratuïtament dins la zona tarifària on viuen. Així ho detalla el conseller de Territori, Josep Rull, en una resposta parlamentària a una pregunta del PP publicada al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC). Concretament, l'any passat es van fer 247.949 viatges amb aquesta targeta, una xifra que representa un augment del 12,6% respecte als 220.224 viatges efectuats durant el 2014. En números absoluts, l'any passat es van fer 27.725 validacions més que l'any anterior amb la T-12, un títol de transport que es va implantar a l'àrea de Girona el setembre del 2009.

En la resposta, Rull també detalla que el 2015 l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona va emetre 1.194 unitats noves de la T-12. Tot i que la xarxa de l'ATM actualment arriba a 47 municipis del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva, el 94% de les noves targetes es van emetre a Girona, el 4% a Salt i només el 2% a la resta de municipis. A més del fet que els busos de la ciutat de Girona acaparen gairebé la meitat de viatges de l'ATM, un altre dels motius és el fet que la targeta és només per a una zona i, per tant, no serveix per a determinats desplaçaments interurbans de més recorregut.

LA XIFRA

247.949
validacions es van fer amb la targeta T-12 durant el 2015 en els busos de l'ATM de Girona.

Un cost de 35 euros només una vegada

La T-12 és un títol personalitzat –amb foto, noms i cognoms i número de DNI– que permet als menors de 4 a 12 anys –fins al dia abans de fer-ne 13– fer un nombre il·limitat de desplaçaments a la zona tarifària on resideixen. La targeta permet als nens i nenes viatjar gratuïtament tants cops com es vulgui, però té un cost inicial de 35 euros (IVA inclòs). Es paga només en la primera emissió per “costos d'emissió, gestió, distribució i control”, però després cada renovació automàtica anual és gratuïta. Només s'ha de tornar a pagar si s'ha de fer un duplicat de la targeta perquè s'ha perdut o l'han robat sense que s'hagi presentat denúncia.

En el moment de sol·licitar la targeta, els pares o tutors han d'assumir la responsabilitat sobre els menors que viatgin sols, tot i que l'ATM recomana que vagin sempre acompanyats d'un adult.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona