Infraestructures i serveis

política municipal

solidaritat

L'Ajuntament de Manlleu i Sorea creen un fons solidari

L'empresa concessionària de distribució d'aigua aporta, igual que el consistori, 3.500 euros per evitar talls de subministrament a les famílies amb dificultats

També signa un conveni amb el síndic municipal

Per ajudar les famílies amb més dificultats de Manlleu –entre 140 i 150 ateses el 2015 des de Serveis Socials–, l'Ajuntament i l'empresa concessionària de distribució d'aigua potable Sorea van signar ahir un conveni per quatre anys per crear un fons de solidaritat de 7.000 euros, dels quals cada part aporta el 50%. Segons Josep Maria Montserrat, gerent de concessions de Sorea, l'objectiu és “evitar els talls de subministrament d'aigua a les persones més vulnerables”.

Si bé fins ara ja es preveia la fragmentació dels pagaments, com a mesura per ajudar les persones més necessitades, “amb el conveni fem un pas més per garantir el servei a totes les famílies”, deia Àlex Garrido, alcalde de Manlleu. Segons ell, en els darrers temps al municipi “no hi ha hagut talls d'aigua per motius econòmics ja que hem vetllat molt perquè això no creés inconvenients”. Aquest fons servirà per col·laborar “en una part o en la totalitat de la factura”. Dolors Collell, regidora de Promoció Social i Personal de Manlleu, explicava que en el cas de l'aigua “a les famílies no només se'ls fa un acompanyament perquè no se'ls talli el subministrament sinó que se les ajuda a tenir una eficiència en l'ús, perquè se'ls rebaixin els imports dels rebuts”. La idea és que les persones que rebin ajuda també aprenguin a fer “un ús responsable de l'aigua”.

Lluís Casellas, síndic municipal de Manlleu, que ahir també va signar un conveni de col·laboració amb Sorea per dos anys prorrogables per gestionar les reclamacions relatives als serveis prestats i per treballar conjuntament amb el customer counsel de l'empresa, assenyalava que en el seu cas el document rubricat és “una nova eina que facilita la feina, no només en cas de possibles talls sinó també de consum molt excessiu”. L'objectiu és “poder valorar des d'una altra perspectiva la factura i utilitzar una altra via per corregir-ho”. L'alcalde no descarta arribar a acords amb altres companyies de subministraments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona