Infraestructures i serveis

Municipal

Sabadell, Castellar i Barberà mancomunen la grua

El servei, que es posa en marxa avui, funcionarà amb tres vehicles i set treballadors, i suposa un estalvi econòmic

Tindrà la base a la capital vallesana i se'n farà seguiment amb una comissió

“És un petit pas endavant en una bona pràctica que ens agradaria estendre a més ajuntaments de la comarca”, deia ahir l'alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez. Sabadell, Castellar i Barberà del Vallès comparteixen, a partir d'avui i inicialment fins l'any 2019, el servei de grua que, a banda de suposar un estalvi econòmic als tres municipis, pretén buscar “més eficiència i eficàcia”. El servei, format per tres grues i set treballadors amb base a Sabadell, té una previsió de cost de 401.534 euros, que es repartirà entre els tres consistoris segons la població. Així, per exemple i segons el conveni signat, la capital vallesana haurà d'aportar uns 316.000 euros. Quan la gestió de la grua es feia a través d'una concessió –el consistori va remunicipalitzar el servei el març passat–, s'abonaven 582.000 euros. Segons l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, darrere de la proposta de compartir la grua hi ha un canvi de model que deixa de banda les finalitats recaptatòries existents fins ara per apostar per actuar a demanda de la ciutadania i de la policia municipal. A Sabadell, abans es feien 4.900 serveis l'any –per contracte entraven un mínim de 16 vehicles diaris al dipòsit de la grua– i ara, a través del conveni, es calcula que seran 3.500, 300 a Barberà i 250 a Castellar. Per l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, és positiva perquè “s'estableixen sinergies amb municipis veïns”.

El batlle de Sabadell explicava que, de moment, es mantindran les taxes de la grua per aquest any però que s'estudiarà en els propers mesos el funcionament del servei compartit per veure si és possible una rebaixa pel proper exercici.

LA XIFRA

401.000
euros
és el que costarà el nou servei, i es pagaran entre els tres ajuntaments vallesans

Actuació a demanda ciutadana

Una comissió formada pels tres ajuntaments farà el seguiment del funcionament del servei, que actuarà a demanda dels ciutadans o de la policia. Les tres grues tindran com a base Can Marcet, la seu de la policia municipal a Sabadell, i sortiran quan se sol·liciti. En el cas de Sabadell, es va especificar que sempre hi haurà la presència d'un policia –se sumen dues motos al servei– quan actuï la grua, cosa que no passava abans i que havia provocat moltes crítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona