Infraestructures i serveis

Municipal

Oposició veïnal al restaurant dels Messi a l'Eixample

Es va inaugurar divendres i disposa dels permisos, però l'ús de l'interior de l'illa genera la protesta dels veïns

Un grup de veïns de l'Eixample ha rebutjat la instal·lació d'un gran restaurant situat a l'interior d'una illa del districte barceloní, promogut per Leo Messi i els seus germans en aliança amb la prestigiosa família Iglesias de restauradors. Concretament, el projecte està encapçalat per Rodrigo Messi, germà del futbolista del Barça, amb els germans Juan Carlos, Borja i Pedro Iglesias.

Els veïns residents a l'interior de l'illa, delimitada pels carrers Còrsega, Enric Granados, Balmes i Rosselló, han expressat el rebuig al restaurant amb una recollida de signatures que segueix sumant suports, segons va assegurar ahir en un comunicat l'entitat veïnal SOS Enric Granados.

La qüestió és que el consell del districte de l'Eixample va concedir als promotors del restaurant una llicència de bar restaurant, amb activitat complementària amb música de fons ambiental i altres actuacions en directe. I l'establiment va obrir les portes el cap de setmana passat després de la inauguració de divendres.

Però, segons els veïns, la llicència que ha atorgat l'Ajuntament al restaurant dels Messi es limita a la superfície situada a l'interior de l'edifici i no inclou l'espai de l'interior de l'illa. I aquest és el motiu principal de l'oposició veïnal, ja que el restaurant pretén oferir als seus clients l'ús del pati, situat a l'interior de l'illa. Pels veïns, això “trencarà el silenci actual de l'entorn i hi haurà com una caixa de ressonància, com ja passa amb les terrasses d'hotels pròxims situats a altres illes de l'Eixample”, segons diuen en el comunicat. I asseguren que l'establiment no hauria d'ocupar l'interior de l'illa, ja que, d'una altra manera, representaria “una agressió frontal contra el dret del descans i de la tranquil·litat dels veïns residents”.

La superfície útil del restaurant és de 905,69 metres quadrats i l'aforament és de 298 persones. A més, hi ha una terrassa al carrer per a uns 48 usuaris addicionals.

LA XIFRA

298
persones
d'aforament té el restaurant obert pels Messi. Hi ha una terrassa amb capacitat per a 48 clients més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona