Infraestructures i serveis

Municipal

Canvi de contenidors i més neteja al centre de Vidreres

L'Ajuntament va aprovar el plec de condicions per treure a concurs el servei de neteja viària i recollida d'escombraries, que costa vora 385.000 euros l'any

El nou concurs per a la recollida d'escombraries i la neteja viària de Vidreres inclourà millores com ara l'augment de la neteja al centre del municipi i la substitució de tots els contenidors. El plec de clàusules per treure a concurs el servei es va aprovar en l'últim ple, i quan es publiqui en el BOP les empreses ja podran presentar ofertes. Segons va explicar l'alcalde, Jordi Camps, l'últim concurs és del 2010, la concessió la té l'empresa Germans Alum i actualment està prorrogada.

Com a part de les millores previstes en el plec de condicions, la nova empresa haurà de canviar tots els contenidors i s'augmentarà la freqüència de la neteja al centre, on també s'inclourà el servei de neteja amb aigua a pressió. El cost anual de la neteja viària i la recollida d'escombraries serà de 385.000 euros. El nou plec inclou també que es facin campanyes de sensibilització per reduir els residus no reciclables i que, a la llarga, es pugui fer el servei de porta a porta, tot i que encara és molt aviat per considerar-ho. “Som conscients que s'han d'anar reduint els costos de l'abocador, perquè per llei s'anirà pagant cada cop més fins al 2019”, va dir Camps. El nou contracte de neteja serà de sis anys, prorrogable dos més.

En el mateix ple també es va aprovar el plec de clàusules per a la contractació del servei de jardineria, que puja a vora 160.000 euros l'any. Tot el servei va a càrrec d'una empresa externa.

El plec de condicions del servei de la neteja viària i recollida d'escombraries es va aprovar amb el vot favorable dels regidors de CDC (al govern), el vot en contra de Vidreres Som Tots-ERC i Vidreres per Tothom i l'abstenció de Progrés per Vidreres. El portaveu de Vidreres Som Tots, Eduard Adrobau, va manifestar que el seu grup no està segur que el model proposat “sigui el millor per afrontar el futur del municipi”, i Elena Valverde (VxT) va dir que el seu grup aposta per una gestió municipal.

LA XIFRA

6
anys
és la durada del nou concurs de recollida d'escombraries i neteja viària, prorrogable dos anys més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona