Infraestructures i serveis

municipal

transports

L'Ajuntament apressa el Barça pel transport públic

El govern vol que el club pagui el cost d'allargar el metro en partits com el d'avui

És una imatge que ja té precedents en altres edicions de la supercopa. I avui té molts números per repetir-se. La matinada vinent molts turistes i aficionats del Barça que aniran al Camp Nou a veure el matx de tornada de la competició contra el Sevilla hauran de fer mans i mànigues per tornar a casa o a l'hotel. El metro no serà una opció possible, ja que a aquella hora –passada la una– ja no funcionarà. Per evitar en el futur circumstàncies com aquesta, el govern municipal vol tancar un acord marc amb el club blaugrana perquè aquest col·labori econòmicament en el cost d'allargar l'horari del servei del metro en jornades excepcionals com la d'avui. De fet, el consistori ja ha mantingut converses amb l'entitat, però, fins ara, no han cristal·litzat en res. “Ens sorprèn que no sigui el mateix Barça qui vulgui trobar una solució definitiva a una situació que, a banda dels veïns, també perjudica els seus socis”, comenta la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. També recorda que en altres esdeveniments que s'organitzen a la ciutat i que obliguen a fer una mobilització extraordinària de transport públic els seus promotors es responsabilitzen en part del cost.

Amb vista a aquest vespre, TMB ha previst un reforç del servei de bus per cobrir la franja horària a partir de l'acabament del partit. Atesa, però, la gran afluència de públic que anirà a l'estadi, es considera que la millor opció per facilitar el desplaçament de tornada hauria estat retardar el tancament del metro. El problema és el que costa: fins a 40.000 euros per cada hora que funcioni de més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia