Serveis

Càritas Figueres confia tenir el nou CDA a final d'any

El centre de distribució d'aliments figuerenc es traslladarà al local més cèntric i adaptat del carrer Escoles

L'Ajuntament ha posat a licitació les obres per adequar l'espai a les noves funcions

El centre de distribució d'aliments de Figueres es traslladarà a un nou local, més cèntric i adaptat a les seves necessitats. L'Ajuntament ha posat a licitació aquest mes d'agost les obres per adequar el local del carrer Escoles, on es farà el trasllat. El termini de presentació d'ofertes per a les empreses constructores es tancarà el 21 de setembre i, un cop feta l'adjudicació, es preveu una durada màxima de treballs de quatre mesos, amb la qual cosa el nou local podria ser disponible a final d'any o principi del 2017.

Marià Lorca, president de Càritas a Figueres, l'entitat que gestiona el CDA, s'alegra del pròxim trasllat: “El local on som actualment és petit i necessitaria reformes, per tant és molt convenient que ens puguem traslladar aviat, en un local que serà més cèntric i adaptat.” Segons el president de Càritas, el nou local un cop arreglat duplicarà la superfície disponible, però més que el guany d'espai el que valora és que tindran una ubicació i unes instal·lacions que els faran més eficients tant pel que fa als usuaris com per la gent que hi treballa.

El nombre de famílies ateses avui al CDA de Figueres es manté en la línia del que era el 2015: unes 2.019 famílies, que representen unes 6.166 persones ateses. En total l'any 2015 el centre va distribuir d'aquesta manera unes 24.929 cistelles.

El projecte d'obres d'adequació dels locals del carrer Escoles, 4, com a centre de distribució d'aliments ha estat posat a licitació per un pressupost de sortida de 298.919,50 euros, IVA inclòs. El local disposarà d'una superfície útil total de 489 m², les parts més importants dels quals seran d'uns 81 m² per a la zona que es dedicarà a la distribució d'aliments i uns 211 m² per a la zona de magatzem, mentre que la resta serà per a despatxos i zones diverses. Les obres comportaran l'enderroc previ de les parets divisòries existents per adaptar el local a les seves noves funcions.

L'Ajuntament de Figueres també confia que el local pugui ser a disposició d'aquí a final d'any i avança que també es preveu posar a licitació les obres de l'altra part d'aquest edifici, amb entrada pel carrer Sant Pau, i on es traslladaran els serveis socials municipals. La compra d'aquest edifici es va fer envoltava de polèmica per les crítiques dels partits de l'oposició, que van qüestionar el preu i les condicions en què es va fer l'adquisició d'un local que havia quedat anys sense ús, tot i que l'Ajuntament en pagava un lloguer.

LA FRASE

El local actual necessitaria reformes; és molt convenient traslladar-nos a un local més adaptat
Marià Lorca
President de Càritas Figueres

LES XIFRES

2.019
famílies
que representen unes 6.166 persones van ser ateses el 2015 al centre de distribució d'aliments.
489
tindrà el nou CDA del carrer Escoles, amb 81 m² per a la zona de distribució i 211 m² de magatzem.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona