Medi ambient

Medi ambient

Netegen la riera d’en Serra a Vilafant

Es tracta d’un tram de 900 metres que s’ha desbrossat i netejat

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Vilafant van acordar una actuació de neteja i desbrossament de la riera d’en Serra –conca de la Muga– a Vilafant, un rec que passa per zona urbana. En concret, s’ha adequat un tram de 900 metres en què s’ha desbrossat la vegetació, amb l’objectiu d’afavorir el creixement d’arbres autòctons. El cost ha estat de 5.900 euros i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) n’ha finançat un 80%, mentre que l’Ajuntament de Vilafant s’ha fet càrrec de la resta.

S’ha efectuat una desbrossada general de vegetació, s’han retirat arbres morts i caiguts, i també s’han eliminat les espècies vegetals invasores

Els treballs, ja finalitzats, s’han dut a terme des del creuament de la riera amb l’autopista AP-7 fins a 250 metres aigua amunt de la confluència amb la riera de les Costes i han consistit en la desbrossada general de vegetació de manera selectiva, la tala d’arbres i arbustos al·lòctons, l’aclarida selectiva d’arbres, de rebrots o podes, la retirada d’arbres morts o caiguts i l’eliminació de canyes. L’actuació ha culminat amb la plantació d’arbustos o arbres autòctons.

Les mesures dutes a terme garanteixen la circulació de l’aigua i minimitzen els riscos en cas d’avingudes. Així mateix, els treballs també afavoreixen la proliferació d’espècies vegetals de ribera pròpies d’aquest ecosistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia