Medi ambient

MEDI AMBIENT

El patrimoni natural del sud de l’estany de Banyoles, més a l’abast

Aquest diumenge s’estrena un itinerari circular pels estanyols de la Puda, de la Cendra i de Montalt, on passen l’hivern un grup de cigonyes

Les millores que s’han fet en la ruta pels espais naturals protegits de la banda sud de l’estany de Banyoles, majoritàriament al terme de Porqueres, es podran veure aquest diumenge, en la visita guiada que s’ha organitzat amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides. La sortida, oberta a tothom, començarà a dos quarts d’onze del matí al davant de l’accés principal del camp de futbol nou de Banyoles, al davant de l’estany. Ho organitzen el Consorci de l’Estany, l’entitat naturalista Limnos i el Museu Darder.

L’itinerari

El nou itinerari és una ruta circular per fer a peu. S’hi està aproximadament mitja hora, però la visita de diumenge es calcula que durarà unes dues hores i mitja perquè s’hi faran diverses parades. Es passa pel pla dels Estanyols de la Puda, els estanyols de Montalt i de la Cendra, la llacuna de les Cigonyes i la zona de boscos. És precisament en aquesta part de la zona lacustre on aquest hivern ha fixat la residència per primer cop una colònia de cigonyes. Fa unes setmanes n’hi van comptar un centenar i ahir n’hi havia una quarantena, segons va indicar el Consorci.

Els guies de diumenge seran el biòleg i membre de Limnos Carles Feo i el coordinador tècnic del Consorci de l’Estany, Miquel Campos.

Els treballs que s’han dut a terme han consistit bàsicament a condicionar els camins i completar els trams perquè la ruta fos circular. Si es compleixen les previsions del Consorci de l’Estany, en una segona fase que s’ha d’executar aquest 2018 es connectarà aquesta ruta amb el paratge de les Estunes.

A tocar de la ciutat

A l’interès paisatgístic i ecològic que té aquesta zona, s’hi afegeix una circumstància que la fa encara més important: és a tocar de Banyoles. “Entre els objectius de la sortida de diumenge –explica Miquel Campos– hi ha conscienciar la gent de la transcendència que té disposar d’aquest espai.”

LA DATA

04-02-18
és el dia
de l’estrena de la ruta, amb una visita guiada que començarà a les 10.30 h davant del camp de futbol nou.

LA FRASE

Volem conscienciar la gent de la transcendència que té disposar d’aquest espai
Miquel Campos
DIRECTOR TÈCNIC DEL CONSORCI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia