Urbanisme

URBANISME

denúncia

Montcada porta a fiscalia anomalies urbanístiques

Una auditoria detecta inacció dels anteriors governs sociovergents en expropiacions de zones verdes que obligaran a pagar al consistori 24 milions fins al 2024

L’alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ICV-EUiA), ha decidit portar a fiscalia els expedients d’expropiacions forçoses de zones verdes que pugen a 24 milions a pagar fins al 2024 –14 milions més interessos– a favor de tres empreses i un privat en considerar que hi ha indicis delictius per “inactivitat processal” dels anteriors governs sociovergents. La decisió, la va anunciar durant la presentació de l’auditoria urbanística de tots els expedients administratius de l’Ajuntament de planejament i gestió que ha elaborat l’empresa Rousaud Costas Durán –uns 108– per encàrrec del govern –ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada– i en comprovar, després d’un informe d’un penalista, que en tres casos se’n podrien derivar conseqüències legals. Però en els altres dos, consistents en l’atorgament d’una llicència per aixecar un habitatge al carrer Riera del barri de Terra Nostra i la modificació del pla especial de reforma interior de la Muntanyeta de la Font Pudenta, els possibles delictes han prescrit en passar més de 10 anys.

L’advocada de l’empresa auditora, Cristina Gómez, va explicar que en els casos de les expropiacions forçoses l’actuació del consistori va ser “molt passiva”, ja que no es va defensar de la petició dels privats de cobrar molt ni va fer cap valoració dels terrenys per rebaixar-ho, acceptant la xifra del jurat d’expropiació. Per a Gómez hi havia arguments jurídics i tècnics per oposar-s’hi, com ara que les zones verdes tenien interès metropolità i l’expropiació correspondria a una administració supramunicipal, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia