Medi ambient

medi ambient

Els Mossos treuen una xarxa de 50 metres del fons marí d’Arenys

Els Mossos d’Esquadra van retirar el 30 de gener una xarxa de pesca de 50 metres a la costa d’Arenys de Mar que estava abandonada al fons marí. La xarxa, de color transparent i de difícil visualització, ja havia atrapat diversos peixos i constituïa un perill per a les persones i l’ecosistema marí. Els agents de la unitat aquàtica van detectar aquest material de pesca el 23 de gener i van constatar que estava enganxada a 25 metres de fondària del fons marí. Una setmana després, van poder retirar-lo en coordinació amb la direcció general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP). L’acció va aconseguir alliberar els peixos atrapats i retirar la xarxa del fons marí.

Aquesta és una actuació que està desenvolupant el Departament d’Agricultura en col·laboració amb científics de la Universitat de Barcelona (UB) per lluitar contra l’anomenada pesca fantasma, en la qual s’usa materials no reglamentaris que s’abandonen. L’activitat pot perjudicar els hàbitats dels organismes que viuen als fons marins i afectar comunitats com ara el coral·ligen o posar en risc la seguretat de determinades activitats marítimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia