Infraestructures i serveis

El TAV arribarà al Prat a una estació intermodal

L’estació unirà les línies de Rodalies amb la línia 9 del metro i la futura alta velocitat

El departament de Territori i Sostenibilitat va posar a licitació ahir la redacció del projecte de l’estació intermodal al Prat de Llobregat que connectarà les línies de Rodalies Renfe –R2, R2 Sud i R2 Nord–, l’L9 del metro i els futurs trens d’alta velocitat. Actualment, al municipi hi ha una estació de TAC annexa a la de Rodalies, però no està acabada i encara no ha entrat en funcionament. Per això, el projecte de l’intercanviador farà que finalment el TAV tingui aturada al Prat i permeti així connectar la ciutat amb l’aeroport mitjançant un tren llançadora.

La nova estació intermodal disposarà també d’un aparcament subterrani d’aproximadament 370 places, alhora que preveu canviar de lloc la parada d’autobusos. El projecte, que s’elaborarà sota criteris d’eficiència energètica, té un termini de redacció de 15 mesos i preveu dues fases d’obres que tindran un cost total de 40 milions d’euros. La posada a licitació es va fer el mateix dia que el Ministeri de Foment va anunciar un nou servei de baix cost de TAV anomenat EVA, que connectarà el Prat amb Madrid el 2019. Així, els trens d’alta velocitat arribaran per partida doble a la ciutat, que ara requereix que s’adeqüi l’estació: les vies ja estan instal·lades, però falta adaptar les andanes. Serna va aprofitar la visita per lamentar les crítiques de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, pel retard en la presentació del pla de cobertura d eles vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona