Administracions

Municipal

Colau insufla 28 milions en educació als barris

Part de la inversió –7,1 milions– servirà per contractar 61 especialistes de reforç

Partint de la premissa, àmpliament acceptada per pensadors de diferents escoles, que reforçar el sistema educatiu és una de les formules més efectives per combatre de soca-rel les desigualtats socials, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit aplicar aquest principi al seu pla de barris, amb el qual pretén trencar l’escletxa social a la ciutat. Tant és així, que dins aquest programa central en el relat de govern d’Ada Colau, s’invertiran 28,3 milions d’euros fins a la fi del mandat en actuacions en els àmbits de l’ensenyament i la cultura. “L’educació és on comença tot”, va sintetitzar ahir l’alcaldessa mateix, durant la presentació d’aquest paquet d’intervencions.

D’aquestes, la suma més important –20,2 milions– es canalitzarà a deu centres per fer-hi millories o transformacions que els permetin tirar endavant noves experiències educatives. Un és l’institut escola Trinitat Nova, que gràcies a aquesta dotació podrà fer un nou centre que, com a peculiaritat, disposarà d’una biblioteca mediateca que serà d’ús per a totes les famílies i veïns de l’entorn i que, en conseqüència, serà un pol d’activitats. “Els projectes compartits amb la comunitat milloren resultats”, explicava ahir, amb un entusiasme contagiós, el director del centre, Joan Artigal.

Una de les altres línies destacades d’aquesta dotació del pla de barris són els 7,1 milions d’euros que es destinaran a la contractació de 61 professionals no docents i que reforçaran les plantilles de 39 centres públics. Parlem, per ser més exactes, de psicòlegs, educadors, tècnics d’integració social, monitors i mestres especialistes en audició i llenguatge. De la mateixa manera que en el cas de Trinitat Nova, la seva tasca no se circumscriurà únicament a l’escola o a l’institut assignat, sinó que s’estendrà, també, sobre el territori. En aquest cas, el barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia