Administracions

Suport als presos polítics

Barcelona demana l’acostament dels presos a Catalunya

Colau presidirà un acte d’homenatge als familiars de Junqueras, Forn i els Jordis

El PSC no dona suport a la petició

L’Ajuntament de Barcelona va fer ahir una nova crida institucional a la posada en llibertat dels presos polítics. L’instrument per expressar aquest pronunciament va ser la lectura d’una declaració a la comissió de Presidència que, com a singularitat, sol·licita per primer cop l’acostament d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a presons catalanes mentre no es produeixi aquesta excarceració. Una petició que el text justifica per qüestions “d’humanitat” ja que l’allunyament penitenciari suposa “un càstig social que vulnera els drets reconeguts en el dret internacional i atempta contra els drets humans”.

El document va ser subscrit per Barcelona en Comú, el PDeCAT, ERC, la CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy. En tractar-se d’una declaració en format institucional, aquesta simplement va ser llegida i, per tant, no es va produir un debat polític que tenia probabilitats elevades d’enrarir-se. I és que, a banda de les enganxades que tota discussió sobre el procés acaba suscitant amb les bancades de Cs o el PP, entre els partits sobiranistes va provocar un cert desassossec la negativa del PSC a ratificar el text. L’argument que van donar els socialistes per no fer-ho és que l’articulat no expressa “respecte per les decisions judicials”. En una clau ja més inequívocament política, el PSC també retreu a l’alcaldessa de Barcelona que vulgui “traslladar el debat independentista” al consistori.

En aquesta situació, Ada Colau està preparant una recepció, que serà presidida per ella mateixa, als familiars dels quatre empresonats i que vol ser un acte públic d’homenatge i reconeixement. Aquest, però, tindrà una connotació especial en el cas de Joaquim Forn, exregidor de l’Ajuntament de Barcelona i persona molt apreciada per molts dels seus càrrecs, treballadors o periodistes que hi fan vida.

L’impacte del 155 sobre la capital catalana

Malgrat que el PDeCAT li ho va demanar, el govern de Colau no pensa demanar, per ara, una reunió de la comissió bilateral amb l’Estat per tractar dels efectes que la intervenció de la Generalitat pel 155 té sobre la ciutat. La qüestió amoïna, però l’executiu local té vies de diàleg obertes amb l’equip de Rajoy que han permès desencallar, per exemple, la Sagrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona