Medi ambient

MEDI AMBIENT

Una família cedeix una finca de més de 5.000 m² a l’Ajuntament de Celrà

L’equip de govern preveu fer un parc urbà en aquest terreny

L’espai portarà per nom Concepció Malagrida i Pons, que era la propietària que va signar la donació

Un pulmó verd al cor de Celrà. El centre de la població disposarà d’un ampli parc urbà en una de les portes d’entrada al barri vell: un espai que el consistori preveu que es pugui obrir a la ciutadania a finals d’aquest any. El projecte és possible gràcies a una donació de la família Malagrida Pons, que ha cedit gratuïtament una finca de 5.465 metres quadrats a l’Ajuntament. L’hereu del terreny, així com l’alcalde del municipi, Dani Cornellà (CUP), van formalitzar davant de notari el canvi de titularitat de l’espai, que ha passat a nom del consistori. Amb aquest traspàs s’ha complert la voluntat de Concepció Malagrida Pons de Cors, que era la propietària de la parcel·la. És una finca qualificada com a zona verda d’ús públic al pla general d’ordenació urbana municipal. Al nord, hi transcorre la carretera de Juià; a l’est, el carrer Torrent d’Orriols; a l’oest, hi ha espais lliures públics i, pel sud, el parc limitarà amb la finca d’ús privat de la família Malagrida, dins la qual hi ha la casa pairal de can Cors.

Dècades enrere, el pare de Concepció va adquirir el compromís de cedir un tros de parcel·la de zona verda a l’Ajuntament, quan aquest li ho requerís. Quan el pare va morir, la seva filla va passar a ser la propietària del cèntric terreny. Als anys noranta el consistori va plantejar a Concepció la cessió i ella va posar sobre la taula una nova opció per evitar que la finca li quedés dividida en dues parts. Va signar així un conveni, en el qual s’acordava que la titular pogués mantenir el conjunt del terreny i que, a la seva mort, és quan s’executés la cessió d’una part de la propietat. El seu propòsit era regalar la parcel·la al poble i que en poguessin gaudir els veïns (la mateixa família ha fet altres cessions significatives al patrimoni municipal, com la de la torre Desvern de Celrà).

La propietària va morir a Barcelona el dia 14 d’abril del 2016. El seu germà va quedar com a hereu de l’extensa finca de can Cors i, ara, ha complert el desig de Concepció. L’alcalde explica que l’àrea d’Urbanisme ja està treballant en la idea de fer en el terreny cedit un parc urbà que portarà per nom Concepció Malagrida Pons. L’Ajuntament, a més, s’ha compromès a construir una tanca perimetral d’obra que separarà l’espai d’ús públic del privat. En aquest tram també s’hi situaran elements vegetals, així com una porta per sortir de la finca de la família cap al nou parc.

Cornellà ja ha anat a visitar amb arquitectes l’àrea que es remodelarà. Avança que la finalitat és que allí hi quedi “un espai preciós”, “com un parc de la Ciutadella en petit”. “Pot donar joc i dinamisme a la zona, ja que està molt ben situat”, diu l’alcalde, tenint en compte que és a tan sols uns metres de l’Ateneu i al davant del casal de la gent gran. “Serà per passejar, llegir o descansar. S’està treballant en el disseny i probablement hi haurà taules i cadires per menjar, una zona per a la mainada i, essencialment, serà un lloc atractiu per anar-hi a passar el dia.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia