Infraestructures i serveis

procés sobiranista

Firmes per fer fora Santi Vila d’Aigües de Banyoles

La CUP anuncia una campanya contra el nomenament de l’antic conseller

La mobilització en contra del nomenament de l’exconseller de la Generalitat Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles SAU, plasmada en la concentració de protesta que va tenir lloc a mitjan gener davant de la seu de la companyia, no es limitarà a aquella acció, sinó que tindrà continuïtat, ja que la CUP ha anunciat una campanya amb l’objectiu “de fer-lo fora” de l’empresa.

“Portes giratòries”

Per aquesta formació –també per ICV–, el cas és un exemple flagrant de portes giratòries: consideren que el nou càrrec de Santi Vila no deixa de ser una recompensa pel fet que, en la seva etapa de conseller de Territori i Sostenibilitat, l’Agència Catalana de l’Aigua va anul·lar el cànon de captació del rebut de l’aigua dels banyolins. “Santi Vila no ocupa aquest càrrec per la seva vàlua professional, sinó per la seva relació amb el propietari d’Aigües de Banyoles i perquè va ser conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat”, conclou la CUP. La campanya començarà d’aquí a pocs dies amb una recollida de firmes de suport a la petició, en uns punts de la ciutat que encara no s’han concretat. Seguidament hi haurà més accions “contundents” que, de moment, la formació independentista i alternativa no vol avançar.

Municipalització

Aigües de Banyoles SAU és una empresa privada, però capta l’aigua de l’estany, que és propietat del municipi (bé comunal). “Per aquest motiu –sosté la CUP, que igual que JpB-ERC ha reclamat la municipalització del servei– ens sembla molt greu que la població no tingui cap tipus de poder de decisió sobre aquesta empresa i encara més greu que l’Ajuntament no en tingui cap control, ja que les seves actuacions repercuteixen directament sobre tota la població.”

De totes maneres, la regidora Sandra Pazos va admetre ahir que fer fora Vila d’Aigües de Banyoles serà difícil, atès que es tracta d’una empresa privada. “Però mai se sap; si hi ha molta pressió, per què no? En qualsevol cas, està clar que, si fos una empresa pública, com nosaltres defensem, segur que ho podríem aconseguir”, va manifestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia