Medi ambient

municipal

medi ambient

A Banyoles volen una ordenança pels arbres

Ho demana l’entitat naturalista Limnos, arran de les darreres tales fetes a la ciutat

L’entitat naturalista Limnos demana als ajuntaments de l’estany de Banyoles (Banyoles i Porqueres) que elaborin una ordenança de protecció de l’arbrat i altra vegetació d’interès local. La petició, realitzada a través d’un comunicat públic, es fa després que l’Ajuntament de Banyoles hagi talat pollancres, salzes i verns del parc de la Draga i del front de l’estany. Si bé no es mostren en contra d’aquestes tales -justificades pel mal estat dels exemplars o perquè estaven fent malbé la mota del llac- els de Limnos es queixen que no està previst plantar-ne tants com han talat i que no s’ha donat informació als ciutadans abans de la intervenció. “És una actuació de fets consumats -afirmen- que es repeteix freqüentment, obviant el dret de la ciutadania a conèixer els motius d’aquestes actuacions” Pel que fa a la reposició dels arbres -en concret, els del front de l’estany- reclamen que se’n plantin en el mateix lloc o ben a la vora.

Respecte de les tales del front de l’estany, l’Ajuntament ha aclarit que no s’ha tocat cap arbre inclòs en la zona protegida com a jardí històric i que els exemplars eliminats eren generalment rebrots de soques. Quant a l’ordenança que es demana, el regidor de medi ambient, Jordi Bosch, no ha volgut valorar-ho, però ha indicat que la gestió dels arbres de la ciutat ja està regulada d’alguna manera o una altra per normatives específiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia