Medi ambient

urbanisme

Salvem la Devesa vol saber què passa amb els usos del parc

La plataforma insta l’Ajuntament de Girona a definir si actualitzarà el reglament com havia dit ara que ha aturat el pla especial

Es mostren “esperançats” però recelosos amb la paralització del pla

La plataforma Salvem la Devesa considera “una bona notícia” l’aturada indefinida de la tramitació del pla especial de la Devesa, anunciada la setmana passada per l’alcaldessa de Girona, però remarca que aquesta “notícia inesperada” obre “moltes incògnites envers el futur tractament” del parc per part del consistori. Una de les principals, per la plataforma, és la reglamentació dels usos del parc. Així, demanen a l’equip de govern que “defineixi” si actualitzarà el reglament d’usos aprovat el 2010, com havia anunciat. De fet, el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, va anunciar en el moment de l’aprovació inicial del pla especial, el 13 de novembre passat, que ja s’estava començant a treballar en un esborrany del nou pla d’usos, i Salvem la Devesa recorda que “el consistori ja ha contractat una persona” per fer aquesta actualització.

La plataforma també reclama que quedi clar “si la intenció de l’Ajuntament és ser fidel” al reglament del 2010 –que ells han denunciat repetidament que s’incompleix en diversos aspectes– “i fer un estudi per buscar ubicacions alternatives a les Fires de Sant Narcís i al mercat setmanal”. Una altra demanda és que “el compromís repetit” de treure el campament dels firaires del parc “sigui una realitat aquest 2018”. També consideren prioritari que l’Ajuntament prengui “mesures per blindar ocupacions intensives i privatives” al Camp de Mart, ja que destaquen que tot i que s’ha dit reiteradament que no se n’hi ubicaran “l’experiència recent del Festival del Circ mostra el contrari”.

Més enllà dels usos, Salvem la Devesa reclama també a l’equip de govern que es pronunciï sobre “temes que han estat objecte de crítiques”, com ara el manteniment de l’arbrat; la il·luminació i la seguretat al parc, i també el seu mobiliari.

Una altra de les principals demandes és que estableixi una agenda de treball amb totes les actuacions i inversions que es faran al parc. En aquest sentit, la plataforma es pregunta què passa exactament amb el pla especial aturat: “Es derogarà? S’estudiaran les al·legacions? Ja s’han estimat i per això s’han aturat?”

Recerca de consens

Salvem la Devesa considera que l’aturada del pla els dona la raó en relació amb el fet que “tenia tants i tants defectes, incongruències i dificultats juridicolegals que feien pràcticament impossible portar-lo fins a una aprovació final”. Des de Salvem la Devesa afirmen que tenen “esperances” que l’aturada “permeti encetar una nova via de diàleg i consens per aconseguir que la Devesa esdevingui un parc urbà modèlic”, però alhora mostren el seu recel perquè diuen que l’“experiència” els demostra que “les promeses i bones intencions manifestades per l’Ajuntament en altres ocasions no es compleixen”. Així, recorden sobretot les “llicències i permisos per realitzar esdeveniments, com ara l’Escape in the Park i el Festival del Circ, contraris a la normativa vigent i subvencionats”. Afirmen que estan preocupats “sobretot pel dia a dia” del parc i rebutgen l’acusació que no volen que s’hi facin activitats. Conclouen que volen “obrir una via d’esperança per reconduir la situació” i encoratgen tant la ciutadania com els grups municipals i les administracions públiques a sumar-s’hi. De fet, s’ofereixen “com a catalitzadors del diàleg necessari entre tots els implicats”.

Planten arbres per perimetrar el Camp de Mart

Tal com va anunciar el regidor Narcís Sastre fa uns dies, aquesta setmana ha començat al Camp de Mart de la Devesa la plantació de 18 arbres per perimetrar la zona. Fins ara el costat oest –a tocar de Fira de Girona– quedava obert. Des de dilluns que hi ha moviments de terres i ahir ja hi havia a la zona els plàtans que es plantaran. A més, també s’ha hagut de tallar algun arbre que estava podrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona