Medi ambient

Protegeixen tortugues de la neteja d’una riera de Caldes de Malavella

També es van enretirar altres espècies abans de revegetar la zona

La primera fase de les obres de millorament de la riera de Santa Maria de Caldes ha fet que s’haguessin d’enretirar les tortugues i la resta d’espècies que hi habitaven per tal de protegir-les de l’obra. Recentment ha començat la darrera fase de les obres de millora, consistents en la revegetació de la zona afectada.

Ja fa prop de dos mesos que es van acabar les obres de millora del col·lector del clavegueram que passa per la riera. Van començar durant l’agost de l’any passat i han costat de dur-se a terme per la seva complexitat tècnica.

Fins ara, la xarxa de sanejament d’aigües residuals del municipi de Caldes tenia un col·lector principal que discorria per la llera de la riera de Santa Maria, mitjançant el qual es recollien les aigües residuals de tot el nucli urbà i de la urbanització d’Aigües Bones. Amb els anys, aquest col·lector principal es va deteriorar, fet que va provocar la fuita d’aigües residuals a la llera de la riera i l’entrada d’aigües d’escolament de plujanes dins el col·lector. El que s’hi ha instal·lat ara va totalment soterrat a la llera de la riera, de manera que se’n millora la capacitat hidràulica i es redueix l’impacte paisatgístic que representava el col·lector anterior.

L’operació ha constat de dues fases: en la primera, abans de començar les obres, la Fundació Emys va retirar moltes tortugues i altres espècies que viuen a la zona per protegir-les del perill de les obres. També es van haver de col·locar xarxes al damunt de la riera per evitar que la fauna hi entrés.

Esperant el retorn

En la segona fase, consistent en la revegetació de la riera, s’eliminaran les espècies de plantes no autòctones i, un cop hi torni a haver vegetació, s’esperarà que, amb les pluges, la riera entri en funcionament perquè les tortugues i la resta de la fauna tornin al seu hàbitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia