Medi ambient

Arrossada a Palamós per salvar una pineda

Recullen diners per presentar un recurs contra la urbanització de part del paratge

Unes tres-centes persones van participar ahir en una arrossada popular benèfica per oposar-se a la urbanització de part de la pineda d’en Gori, a Palamós. La plataforma que s’hi oposa va voler recollir fons amb una trobada a l’aire lliure, a la mateixa pineda, i molt a prop d’on es vol construir uns apartaments de luxe al paratge.

Els opositors consideren que l’Ajuntament no ha informat els veïns de Palamós del greuge que provoca la construcció de tres edificis (i un total de 24 apartaments). Segons una de les portaveus de la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori, Esperança Ceta Figa, “a tocar dels edificis, hi haurà uns murs de més de setze metres, i es veuran des del mar i de s’Alguer”.

Els veïns i entitats consideren que la urbanització trenca l’harmonia del paratge i no respecta el fet que s’Alguer és un bé cultural d’interès nacional (BCIN) en la categoria de bé històric ni disposa del “consentiment obligatori del Departament de Cultura”, es podia llegir en un manifest repartit als presents en l’arrossada. A més, la llicència donada per l’Ajuntament atenent-se al pla general del municipi no s’adiu amb l’altura que realment tindran les construccions. Ara, a tocar d’un càmping, ja s’han començat a fer els treballs de fonamentació.

Lluita als jutjats

Amb preus per menjar arròs a 10 i 15 euros –en funció de la disponibilitat econòmica–, la plataforma estudia l’expedient urbanístic per presentar un recurs judicial, probablement al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i paralitzar les obres. Figa lamenta que els promotors venguin “paisatge i clima” amb els pisos a la Pineda sense respectar un dels paratges estimats dels palamosins, on el popular Gori “anava a cantar i a fer dinars”, explica la portaveu.

La plataforma palamosina compta amb el suport d’Ecologistes en Acció, Naturalistes de Girona, SOS Empordanet, Salvem El Crit i Salvem Pals. Els opositors, que es reuneixen setmanalment al Punt d’Informació Jove, ja van fer una manifestació en contra del projecte setmanes enrere. Tenen l’esperança que podran ajudar a preservar les “últimes meravelles” de la Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia