Urbanisme

Girona guanya 50.000 m² de zona de gespa a la Devesa

En posaran al solar del camp de futbol Fèlix Farró, al camp de tir, a l’Agility –quan el desmuntin– i en uns terrenys de la brigada

Es preveu que la transformació duri un any

L’Ajuntament de Girona va fer públiques ahir una sèrie d’actuacions que durà a terme al parc de la Devesa. “Serà un canvi com la nit al dia, i d’aquí a molt poc temps”, va pronosticar el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre. La zona afectada és d’uns 50.000 metres quadrats. “Hem posat fil a l’agulla, teníem projectes en cartera i ara els executem”, assegura Sastre. Tot plegat es té previst fer-ho en el termini d’un any.

La primera actuació és a l’antic estadi de futbol Fèlix Farró, que ha anat perdent ús i les seves estructures. Es tracta d’un espai de 17.600 metres quadrats, que a més engloba els antics terrenys del camp de tir. “És una zona que ara no convida a ser-hi, a fer vida de parc”, diu Sastre. Doncs d’aquí a poc temps tot això serà una esplanada d’herba que serà apta per fer-hi qualsevol mena d’activitat esportiva. “Estem sense cap mena de dubte davant la principal gran transformació de la Devesa dels últims quinze anys”, afirma el regidor. Per ara, a l’esplanada de l’antic estadi hi deixaran les torres de llums, i preveuen fer-hi més endavant una actuació global. A aquesta actuació s’hi destinaran uns 37.000 euros.

Activitats esportives

D’altra banda, el consistori tirarà endavant una demanda ciutadana que era el parc de salut de la Devesa. Es tracta d’un conjunt d’aparells que formen un circuit dissenyats per fer exercici físic moderat. Es durà a terme a través de pressupostos participatius i s’instal·larà en uns laterals del Camp de Mart.

Continuant amb les activitat esportives, està previst recuperar per fer exercici el popular circuit del Cola-Cao, que durant molts anys va ser present al parc i que tenia molta utilitat. “Aquí hi ha hagut un canvi de filosofia que té tota la lògica”, explica el regidor. En el projecte anterior es preveia un circuit per la Devesa pensat perquè cada 200 metres hi hagués una instal·lació amb un aparell per fer exercici. Però els esportistes no fan aturades tan sovint. És per això que finalment tot es concentrarà en un únic parc esportiu. “La gent podrà fer estiraments i tota mena d’exercicis concentrats en un mateix lloc”, diu Sastre. Per ara s’està pensant fer-ho en un lateral de l’antic camp de futbol Fèlix Farró, però no és definitiu, i està en estudi.

L’actuació més ambiciosa és la transformació global del Camp de Mart, que implica una actuació en uns terrenys que fan uns 32.000 metres quadrats. En aquest punt, a banda de la marxa del club Agility, també s’ha previst que vagi fora el tancat que hi ha just al costat, que utilitzen les brigades municipals de jardineria. En aquesta part del parc, també tiraran a terra el mur de pedra, així com les antigues dutxes del frontó i un transformador elèctric sense ús. Un cop aquest espai desaparegui, quedarà una gran zona verda i oberta.

LA XIFRA

37.000
euros
costa la primera actuació, que afectarà uns 17.600 metres quadrats; les obres ja han començat.

“Necessitem actuar a la Devesa”

“Estem contents, és una conseqüència real d’haver deixat parat el pla de la Devesa”, va assegurar ahir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. “Ara no cal que esperem el detall, i podem fer les actuacions que la ciutadania estava esperant”, explica. “La ciutadania vol un parc urbà, transitable, verd; un parc on passin coses i es facin activitats”, reconeix l’alcaldessa. “Aquest govern, més que mai, està destinant recursos a la Devesa, tenim la intenció de seguir-n’hi destinant més”, avança Madrenas.

“Pla especial a banda, no s’ha parat de fer actuacions a la Devesa, moltes de les quals no poden esperar”, diu el regidor Narcís Sastre. “Les discussions abstractes ens han fet perdre molt i molt de temps per fer el que realment necessitem, que és actuar a la Devesa”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona