Medi ambient

Denúncia per uns cavalls lligats per les potes

Agents de la Guàrdia Civil han denunciat el responsable d’una finca situada a Sant Pere Pescador perquè té uns cavalls amb les potes del davant lligades, una pràctica prohibida. Fonts de la Guàrdia Civil expliquen que els fets es van passar el dimecres 25 d’abril, arran d’un avís procedent de l’Ajuntament de Sant Pere Pescador que informava de la situació d’aquests cavalls.

Una patrulla del Seprona –servei de delictes mediambientals de la Guàrdia Civil– es va desplaçar a la finca situada a la zona de Batipalmes d’aquest municipi. Segons recull la denúncia, dos cavalls i un poltre van ser localitzats amb les potes davanteres lligades, cosa que limitava la seva llibertat en una parcel·la tancada i que disposa d’una construcció que feia la funció de recer per als animals. A banda de tenir els animals lligats d’aquesta manera –una pràctica que antigament s’utilitzava però que avui està prohibida–, el propietari dels cavalls no va poder presentar la documentació requerida. Els animals no estarien inscrits al registre d’explotacions equines i només un dels tres cavalls disposaria de la documentació que indica la seva procedència de l’Estat francès.

Els animals tampoc estarien degudament identificats amb els xips requerits. La denúncia recull la utilització de traves que limiten el moviment dels animals i que poden causar-los un patiment innecessari. El mateix propietari va retirar les traves als cavalls en presència dels agents de la Guàrdia Civil i els animals van quedar sota la custòdia de l’home en espera del recorregut que pugui tenir la denúncia i les possibles infraccions a les normatives de sanitat.

La denúncia dels agents del Seprona ha estat tramesa al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que és l’administració competent per a aquests tipus de delictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia