Medi ambient

Comença el nou model de recollida selectiva a Blanes

El sistema representa una inversió de 3,3 milions d’euros, i els contenidors duplicaran o triplicaran la capacitat dels vells dipòsits

Els camions utilitzaran el mètode de càrrega lateral

L’Ajuntament de Blanes ha començat la implantació del nou sistema de recollida selectiva, juntament amb l’empresa Nora, coordinada per l’àrea d’Enginyeria municipal i responsable del servei de neteja i recollida de residus, i amb el suport de les brigades municipals i la Policia Local de Blanes. Això suposarà diverses millores en relació amb el que ha estat funcionant durant els últims anys. Tot el nou material que hi haurà està inclòs en els 3,3 milions d’euros del pressupost global.

Fins ara, els camions utilitzaven el sistema de recollida posterior i superior. Ara es passarà al de càrrega lateral, consistent en la recollida dels residus dipositats en contenidors amb capacitat de fins a 3.200 litres. Això permetrà que, amb un sol contenidor, es pugui duplicar o triplicar la capacitat d’un dels actuals. Se n’instal·laran 908, que estaran repartits en 300 illes, i la càrrega lateral es podrà fer des del costat dret o esquerre, depenent de la situació del contenidor.

Amb aquest nou sistema, s’ampliarà la capacitat de recollida i s’augmentarà el nombre de zones on hi haurà contenidors. Tanmateix, amb aquests canvis també entraran en funcionament sis nous camions de recollida. Tot aquest nou material en substitueix un que estava obsolet, en especial la maquinària. Amb aquestes millores es guanyarà agilitat en l’operació de carregar la brossa dels contenidors.

L’operació es farà a partir d’un projecte dissenyat durant els últims dos mesos i abans que comenci tot, personal de suport de l’àrea d’Enginyeria municipal s’ha encarregat d’enganxar cartells informatius a les zones on hi haurà canvis per tal d’alertar la gent.

LA XIFRA

908
contenidors
, repartits arreu de 300 illes, i sis camions nous de recollida formen part del nou material

Quatre fases i millora del porta a porta

El pla de canvis i millores previstos per a la recollida i neteja d’escombraries d’aquest any consta de quatres fases, de les quals aquesta és la segona. La primera va consistir en la introducció de la nova maquinària de neteja viària i la que vindrà després, la tercera, consistirà en la introducció de la recollida porta a porta a les urbanitzacions. Un cop enllestides aquestes, la quarta i última fase suposarà diverses millores en la recollida porta a porta, que ja s’està fent a part del centre de Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia