Medi ambient

Neix Catalunya Circular, un observatori referent per a l’economia sostenible

La iniciativa promoguda per la Generalitat permet compartir bones pràctiques empresarials

S’hi han adherit una vintena d’entitats i empreses

La Generalitat va presentar ahir l’observatori Catalunya Circular, que pretén ser un “node de referència” aportant coneixement i informació en un tipus d’economia més sostenible. En concret, promourà accions per desplegar i integrar en la societat un nou model basat en l’eficiència dels recursos i la reducció dels riscos ambientals. També vol donar visibilitat a les iniciatives privades i institucionals que han impulsat casos d’èxit dins d’aquest sector econòmic, que aposta per la sostenibilitat i el reciclatge.

Segons el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, el projecte serveix per “donar cos” a l’anomenada economia circular a Catalunya i per “posar llum al camí”. Les funcions principals de l’observatori seran dotar d’una estructura homogènia el conjunt d’iniciatives recollides, conformar oportunitats “reals”, generar coneixements i anàlisis i fer seguiment de l’evolució dels diferents casos.

La iniciativa aglutina la participació activa dels departaments d’Empresa i Coneixement i de Territori i Sostenibilitat, les organitzacions empresarials Foment del Treball, Pimec i Fepime, els sindicats UGT i CCOO i el grup de treball de sostenibilitat i economia circular del Pacte Nacional per a la Industria.

Reciclar i reutilitzar

Contra la fórmula tradicional de “fabricar, comprar, usar i llençar”, l’anomenada economia circular aposta per produir béns i serveis i, al mateix temps, reciclar, reutilitzar i fer un ús eficient de recursos com l’energia i l’aigua. En aquest sentit, l’observatori recollirà en una plataforma web tots els projectes d’èxit per donar-los visibilitat. També disposarà d’una pàgina que permetrà unir i posar en contacte persones que estiguin treballant temes similars i, a més, hi haurà una opció per presentar un projecte propi o compartir coneixements.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona