Administracions

Aliança institucional per donar embranzida a l’àrea del delta del Llobregat

Barcelona, l’Hospitalet i el Prat pacten un pla per esprémer les potencialitats de la zona

El gros dels projectes inclosos, però, ja estava planificat d’abans

Girem la vista enrere fins al 16 de gener del 2017. Aquell dia, Ada Colau aprofita la conferència anual al Col·legi de Periodistes per anunciar un segon pla Delta per donar un nou impuls a la llera del delta del Llobregat, a partir d’un paquet d’inversions genèriques aleshores pressupostades en 1.500 milions d’euros. Gairebé un any i mig després, aquell titular va assolir ahir més concreció amb la presentació d’un document de 90 planes rebatejat com a Estratègia del Llobregat on s’esbossen els projectes, una trentena, per enfortir les potencialitats econòmiques de la zona i, alhora, preservar els seus actius mediambientals i, ja posats, donar-li un ús més ciutadà. El contingut de la proposta va ser donat a conèixer en un acte presidit per les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i l’Hospitalet, Núria Marín, i el seu homòleg del Prat, Lluís Tejedor. Una foto conjunta que il·lustra, de facto, l’aliança sargida pels tres consistoris per tirar endavant l’escomesa.

A diferència del pla Delta de 1994, que tenia una vocació essencialment transformadora amb operacions de traç gruixut com ara l’ampliació de l’aeroport o la desviació del riu, el nou programa pretén més aviat consolidar, i reforçar, la robustesa econòmica d’un territori de prop de 4.000 hectàrees –1.500 de les quals són de sòl industrial– encaixada entre el passeig de la Zona Franca, l’aeroport i la C-31 per dalt, i on treballen unes 75.000 persones.

Entre les trenta accions enumerades per assolir aquest objectiu marc, no són poques les que ja estaven dissenyades des de fa temps. En totes, a més, hi ha diverses administracions o altres operadors pel mig. Entre aquests projectes hi ha la construcció ja anunciada d’un parc industrial per a petites i mitjanes empreses a la Zona Franca el 2021, l’ampliació de Mercabarna, la Ciutat Aeroportuària del Prat, un pla específic per protegir els espais naturals de la zona davant d’intents com ara el d’Eurovegas, la millora del transport públic a la zona, l’aixecament del barri de la Marina del Prat Vermell –una actuació que està en l’agenda del consistori barceloní des de fa anys i panys– o l’obertura d’un camí que enllaci la plaça de la Carbonera amb la zona Franca.

Robert de Niro obrirà un hotel a Barcelona

La cadena d’hotels Nobu Hospitaliy, propietat de l’actor Robert de Niro, obrirà el seu primer establiment a Barcelona, a la Torre Catalunya, situada a tocar de l’estació de Sants, a principis del 2019. El negoci, que es rebatejarà com a Nobu Hotel Barcelona, tindrà 259 habitacions i també disposarà d’un restaurant del Nobu Matsuhisa, fundador de la cadena Nobu, juntament amb el mateix De Niro i el productor Meir Teper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona